Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin kabul edilip onaylanması nedeniyle Erzincan’da İstişare toplantısı düzenlendi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu; “Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yer seçiminin kesinleşmesi ile ilgili toplantı yapılmakta. Yaklaşık bir senedir üzerinde çalışmakta olduğumuz ve Valimizin de destekleri ile projesini sunmuş olduğumuz Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin kabul edilip onaylanması neticesinde Erzincan olarak bir heyecan yaşamaktayız. Projemiz Erzincan için üretim noktasında bir can damarı niteliğinde olup sürdürülebilir kalkınma açısından da önem arz etmektedir. Erzincan için tüm kurumları bir araya toplayan nadir projelerden de biri olma özelliğini taşımaktadır. Odamız, İl Özel İdaresi, Erzincan Belediyesi, Ticaret Borsası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Ziraat Odası ortaklığı ile kurulacak olan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi şehrimizin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınma noktasında büyük bir katkı sağlayacağı aşikardır” dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Erzincan’da yeni bir organize sanayi bölgesinin temellerini atıyoruz. Tarım bakanlığına giderek bu işin önünde ki engelleri kaldırarak bu aşamaya getirdik. İnşallah bundan sonrada bu projeyi birlikte yürüteceğiz. Şehrimiz için inşallah hayırlı olur. Bölge olarak tarım ve hayvancılığa dayalı bir il olmamızdan dolayı bunu yapmak zorundaydık. Bundan dolayı da mutluyuz. İnşallah Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi şehrimize ciddi bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Fethi Molla; “Erzincan Valimizin çok değer verdiği ve bakanlığımızın da ön plana aldığı Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelmiş olduğumuz noktayı kısaca anlatmak isterim. Bundan yaklaşık 4 ay önce bir toplantı yapmıştık. Orada katılımcıların büyük bir heyecanını görmüştük. O günden bu güne kadar geçen süre içerisinde hazırlanan proje bakanlığımız tarafından onaylandı. Bakanlığımız tarafından bütün teknik detayları kabul edildi. İlk toplantımızda 8 yer sunulmuştu. Bu 8 yeri gezdiğimizde uygunluk noktasında sıkıntılarımızı dile getirmiştik. Sayın Valimiz de bize 9. Yeri de bulabileceğini söylemişti. Ve buldu. Bulunan bu yer proje için en uygun yer. Erzincan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 133 hektarlık bir alan, 120 besi işletmesi düşünüyoruz burada. Yerimiz ise merkez ilçemize yakın olan Yanlızbağ beldesi sınırları içerisinde yer sıkıntısı olmayan, ulaşım sıkıntısı olmayan ve hiçbir problem olmayacak bir alan” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında merak ettikleri konular hakkında yetkililere sorular sordular.

Düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Fethi Molla ve ilgili kuruluşlarım temsilcileri katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi