Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

1- Doğru taşınma tarihi seçin

Bazı tarihler taşınmak için uygun değildir. Şanslı bir günde hareket edip etmediğinize dikkat edin. Bunun için astrolojiden faydalanabilirsiniz!

2- Yeni paspas alın

Yeni bir başlangıç için eski enerjileri taşıyan özellikle kapı girişindeki paspas gibi vazgeçilebilir eşyalarınızı eski evinizde bırakmanızda fayda var!

3- Ekmek ve tuz getirin

En temel gıdalardan biri olan ekmek, çoğumuzun hayatta kalmasını sağlar ve bu sayede yeni evimizde ihtiyacımız olan en temel nimettir. Bazı geleneklere göre taşınacağınız gün ekmek, tuz, pirinç almak ise evinizin bereketini artırır.

4- Adaçayı yakın

Adaçayı yakmak birçok kişinin benimsediği bir Kızılderili geleneğidir. Kötü enerjinin alanınızın dışına taşınmasına yardımcı olur. Bazı insanlar bunu her hafta yapıyor!

5- Sütü taşana kadar kaynatın

Hindu geleneğine göre sütü bir taşım kaynatmak yeni evi kutsar ve bolluğunu sembolize eder. Sütü kaynattıktan sonra sütü biraz şekerle birlikte evinizdeki misafirlere ikram edebilirsiniz.

6- Nar ağacı dikin ya da nar patlatın

Pek çok kültürde (Ermeni, Fars, Çin, Hint, Yahudi) nar doğurganlığı temsil eder, bu nedenle yeni ev sahipleri bebek istiyorsa nar patlatın veya nar ağacı dikin!

7- Yeni eve taşınma partisi düzenleyin

Farklı kültürlerde yeni evinizde yeni bir hayata başlamanın en iyi yolunun, alanınızı sevgi ve kahkahayla doldurmak olduğuna inanılıyor bu nedenle evinizde güzel bir başlangıç yapmak için sevdiğiniz insanları bir araya getirin.

Editör: Saliha Kara