İlk olarak Işıkpınar Köyündeki 7 bin metrekare alan üzerinde 1520 adet güneş paneli ile 353 kw enerji üretecek olan güneş enerji santral sahasında incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, kurulan santralin beldeye hayırlı olmasını dileyerek, en kısa sürede hizmete girmesini temenni etti.

Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin, santrale ilişkin Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a bilgi vererek, güneş enerji santralinin Belde sokak aydınlatma ve su pompalarının çalıştırılması için enerji kaynağı konumunda olacağını kaydetti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş buradaki incelemenin ardından Kavakyolu Beldesindeki Keklikkayası Mahallesinin Taka kısmına kadar olan 70 bin metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan Erzincan Kültür Merkezi projesi için bölgede incelemelerde bulundu.

Erzincan’ı kuş bakışı olarak gören bölgede şehir dışından ve şehir içinden gelecek tüm misafirleri toplantı salonları ve gece konaklama imkânları ile ağırlayabilecek kapasiteye sahip ve aynı zamanda bölgede Yamaç Paraşütü yapılabilmesi adına düşünülen çalışmaların planlandığı Kültür Merkezi’nin Erzincan’a kazandırılması adına yürütülecek çalışmaların olduğu bölgeyi Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin ile gezen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, projenin Erzincan’a turizm açısından büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Ardından aynı bölgeye yakın bir mevkiide zamanla tahribata uğrayan mesire alanında yapılan rekreasyon çalışmaları hakkında Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a bilgi veren Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin, mesire alanında vatandaşların tuvalet ihtiyacını karşılayabileceği bir lavabo kabinleri kurduğunu kaydederek, bölgede ağaçlandırma çalışması yaptığını söyledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yapmış olduğu inceleme sonrası Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin’e çalışmalarında başarılar dileyerek, kolaylıklar diledi.

Editör: Doğu Gazetesi