Erzincan AFAD İl Müdürlüğü tarafından 2026 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde Afet ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) üyeleri ile çalışanlarına yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Kütüphane Sokağında Çalışmalar Hız Kazandı
Kütüphane Sokağında Çalışmalar Hız Kazandı
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen eğitim programında katılımcılara; afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında doğru davranış şekilleri ve afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca deprem, yangın, sel ve diğer doğal afetlere karşı bilinçli hareket etmenin önemine dikkat çekildi.

AFAD ekipleri tarafından verilen eğitimlerde, toplumun afetlere karşı hazırlıklı hale getirilmesi ve farkındalık düzeyinin artırılması hedeflenirken, katılımcılar uygulamalı bilgilendirmelerle olası afet durumlarında doğru müdahale yöntemleri konusunda bilinçlendirildi.

Erzincan AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri, yıl boyunca kamu kurumları, öğrenciler ve farklı meslek gruplarına yönelik eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirtti.

Muhabir: Adem Küçükkaya