Akciğerleri temizleyerek sağlıklı hayatın kapılarını bizlere aralayan besinler genelde c vitamini ve karotenoid yönü ağır olan besinlerden oluşuyor. Uzmanların akciğer için önerdiği besin sıralaması şu şekilde;

Sarımsak: Antimikrobiya etkisi sayesinde insan sağlığına en çok fayda sağlayan sarımsak, akciğerlere de fayda sağlar.

Zeytinyağı: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olandır. Akciğer hücrelerinin yenilenmesini Sağlar.

Domates: Likopen maddesi bakımından zengin ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Genellikle astım ve KOAH hastalarına fayda sağlar. Akciğeleri temizler ve enfeksiyonları yok eder.

Yoğurt: Kalsiyum ve B grubu bakımından zengindir.  KOAH riskini azaltır. Kemiklerin yanı sıra akciğerlere de fayda sağlar.

Pazı: Demir bakımından zengindir. Bağışıklığı güçlendirerek virüs ve enfeksiyonların etkilerini azaltır ve , akciğeri de güçlendirir.

Elma: Lif bakımından zengin olan elma aynı zamanda C, A ve E vitaminlerini barındırır. Sigaranın ak-ciğerlerde sebep olduğu tahribatı temizler. Akciğerler için, elmanın suyunun çıkartılıp tüketilmesi önerilir.

Kemik erimesi önlenebilir! Kemik erimesi önlenebilir!

Mor Lahana: Uzmanlar kan yapımı için tavsiye ediyor. Akciğerlere olumlu katkı sağlar. Nikotin ve virüslerin verdiği hasarları sıfırlar. Hücreleri yeniler.

Muz: Akciğerlerin ve kal-bin en çok ihtiyaç duyduğu maddelerden biri potasyumdur. Potasyum bakımından en zengin besin muzdur.

Bal kabağı: Kış aylarında özellikle akciğerlere faydalı besinlerin başında gelir.

Editör: Merve Kiraz