Her bütçe yılı ülkenin insanları lehinde yeni düzenlemeler yeni yasalar çıkarılır. Bu meyanda ferdi ve sosyal olarak suç işleyenlere karşı da caydırıcı hapis ve para ceza cezaları artırılır.

Trafik kazaları oranları üzerinde yapılan istatistiklerde sırasıyla; alkol, hız yani acelecilik, uykusuzluk ve dikkatsizlik takip etmektedir.

Alkollü bir sürücü yakalandığında yüksek para cezası uygulanır, tekrarı halinde para ceza artırımıyla birlikte belge kısıtlanası ve sonunda sürücü belgesi iptal edilir. Ne kadar çok müeyyide uygulasanız da alışkanlık ve ihtiyaç haline getirmiş bir kişiyi asla caydıramazsınız. Sürücü belgesini elinizden alsanızda bu sefer de kaçak kullanıp daha çok suç işleyip kaza yapacaktır.
 
Sizce cezalar caydırıcımı ve yeterlimidir. Verilecek cezalar caydırıcılıktan çok tedavi edici olmalıdır. Siz asla içkiyi alışkanlık haline getiren bir insanı ne kadar çok para cezası uygulasanız da vazgeçiremezsiniz.
 
Promil sınırlarını aşan alkollü sürücülerin elinden kazanılmış hakları olan belgelerini asla elinden almayınız ve para cezası da uygulamayınız. Çünkü içlerindeki hırsları daha çok teşvik edecek ve diğer suçlara yöneltecektir.

Sefer halindeyken promil sınırlarını aşan alkollü bir sürücü yakalanması halinde: Hangi yüksek mevkide ve hangi kariyerde olursa olsun en az üç aydan başlamak üzere alkolle mücadele merkezlerinde hapis cezası verilerek kapsamlı bir şekilde tedavi altına alınarak manevi ve psikolojik eğitimler işlenmelidir. Belkide bu sayede ailesi yaşadığı sıkıntılardan kurtulacaktır. Para cezası olarak sadece bu süreçteki giderleri ilgili şahıs tarafından karşılanmalıdır. Keza bu süreçte işinden, alkolünden, ailesinden kopacağından yeni bir kimlik kazanacak ve ikinci bir defa bu uygulamayla karşılaşmamak için beklide feragat edecektir. Hatırlıyor musunuz, Amerikan Başkanının kızı 22 yaşından küçük yaşta alkol alırken yakalandığı için üç ay hapis yatmıştı.
 
Caydırıcılık sadece para cezalarından ibaret olmamalıdır. Suç işleyenleri kurtarmak ve kazandırmak istiyorsanız, o kişileri o bölgeden bir müddet uzaklaştınız ve eğitiniz. Verilecek olan cezalar, kaba kuvvetlere, kayırmaya, göz yummaya ve mevkilere göre verilirse toplumdaki suçları da asla frenleyemezsiniz.