Sayan, iOS işletim sistemine sahip iPhone'ların güvenlik açıklarıyla ilgili devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalara vurgu yaptı.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin siber tehdit istihbarat çalışmaları sonucunda iOS cihazlarını etkileyen kritik güvenlik açıklarının belirlendiğini ifade eden Bakan Yardımcısı, bu açıkların cihazların uzaktan tam kontrolünün ele geçirilmesine neden olabileceğini ve kullanıcı verilerinin çalınma riski bulunduğunu açıkladı.

O tren çoktan kaçtı diyorsanız bir de bu hikayelere göz atın O tren çoktan kaçtı diyorsanız bir de bu hikayelere göz atın

Konuyla İlgili Soruşturma Başlatıldı!

Dr. Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) konuyla ilgili olarak Apple'dan bilgi talep ettiğini ve soruşturma başlattığını duyurdu. Ayrıca Ulusal Siber Olaylara Müdahale Ekibi'ne zararlı bağlantıları engelleme konusunda çalışma direktifi verildiğini belirtti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Uluslararası kamuoyu ile birlikte ciddi önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Sayan, küresel siber zafiyetlere karşı etkili yaptırımların uygulanması gerektiğini ve dijital izleme ile siber casuslukla mücadelenin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Editör: Doğu Gazetesi