AK partinin 12. Eylül 2015 günü yapılan büyük kongresinde, yaşanan en önemli olaylardan biri, Binali Yıldırımın parti genel Başkanlığına aday olması girişimiydi. Konunun gündeme gelmesi basında ve AK partide ses getirdi.. Gazetelerde “Yıldırım Bombası” şeklinde başlıklara rastlandı.. Yine basında yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğanın devreye girmesi ile, tek aday Ahmet Davutoğluyla kongreye gidildi ve sayın Davutoğlu,delegelerin tümünün oyu ile AK parti genel Başkanlığına seçildi.
Ben, Binali Yıldırımın, günün birinde Başbakan olmayı deniyebileceğini, 15 ay önce, 11 Haziran 2014 günü doğudaki köşe yazımda ifade etmiştir.

“ BAŞ DANIŞMAN,GELECEĞİN BAŞBAKANI OLUR MU ? Başlıklı köşe yazımın ilgili bölümünü buraya alıyorum; “Bilindiği gibi; Binali Yıldırım 2014 mahalli seçimlerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapıldı.Bu adaylığın Yıldırımın kendi isteği ile değil başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arzusu ile olduğu bilinen bir gerçektir.Ne var ki İzmir ‘de seçimi kazanmanın çok zor olacağı kamu oyu araştırmalarından belliydi. Öylede oldu. Geçtiğimiz hafta içinde, Erzincan Eski Milletvekili hemşehrimiz Binali Yıldırım’ın Başbakanlık Başdanışmanlığına atandığı açıklandı. Şu anda İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırımı’ın Başbakan’ın en çok güvendiği ve başarılı bulduğu Bakan olduğu O’nun Ulaştırma bakanlığı sırasında başarısı, yurt ölçüsünde kabul edilen , takdirle anılan bir performans gösterdiği unutulmadı.

Olaya bu açıdan bakıldığında Başdanışman Binali Yıldırım;Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiğinde, Başbakanlığa getirilebilir mi? Sorusu aklımıza geliyor.Şayet sorumuzun cevabı olumlu olur, aklımızdan geçen gerçekleşirse , hiç şüphesiz Erzincan’ın hayrına olur diye düşünüyoruz.