Burası Kazım Karabekir Mahallesi ve burası bizim mahallemiz. Şehrimizin beklide en havadar en sakin mahallesinden biridir. Son yıllarda alt yapı tesisleri tamamlanmış ve kaldırımsız asfaltsız yolumuz kalmamıştır. Her şeye rağmen halen daha yeni hizmetler beklemekte ve noksanlıkları vardır.

         Aslanlı mahallesiyle Kazım Karabekir mahallesini bölen Milli Egemenlik Bulvarı vardır. Nedendir bilinmez, bulvarın aslanlı mahallesi tarafı ticari olmasına rağmen Kazım Karabekir tarafı ticari değildir.

         Mahallemizde bu güne kadar bir çocuk parkı yapılmamıştır. Yetkililer bir ticari alanın olmadığından, kaynaklandığını söylüyorlar, oysa Atatürk, İnönü, Bahçeli evler, cumhuriyet mahallesi gibi alanlara yeni ticari alanlar açılmaktadır. Bu yüzden, çocuk oyun parkları ve Bim, Şok, 101 gibi ticaret merkezler açılamadığı gibi diğer ticari alanlara da yer açılmamıştır. Sadece mahallenin doğu yakasındaki Ordu Caddesi üzerinde ticari alan vardır.

         Kazım Karabekir mahallesinin batı yakasından 59. Topçu Tugayına doğru Aslanlı mahallesinden dar bir koridor yer almaktadır. Bu dar koridor nedense bu güne kadar Kazım Karabekir mahallesine bağlanmamıştır.

         Diğer taraftan yıllar öncesinden kalma eskimiş ağaç telefon direkleri mahallemizde kötü görünümler arz etmektedir.

         Bizim mahallemizde de yeni ticari alanlar açılması, çocuk oyun spor parkları açılması ve yeni pazar alanı kurulması dileğiyle.