Çevre yolu, yeni Erzincan şehrinin kuruluşuna ilişkin imar planında vardı. Lakin uzun yıllar boyunca kağıt üzerinde kaldı. Kualisyon Hükümeti zamanında çevre yolunun gerçekleşmesi için çalışmalar başladı. Güzergah belirlendi. İstimlaklar başlatıldı.
Çevre yolunun inşaatına başlanması, Ak Parti iktidarına nasip oldu. Erzincan'da yapılan her yatırımda önemli katkısı olan Sayın Bakan Binali Yıldırım’ın   talimatıyla çevre yolu projesi hayata geçilmiş oldu. 21 km. uzunluğundaki çevre yolunda üç adet demiryolu üst geçiti yaptırıldı.
Üçkonak, Çardaklı ve Cengiz Topel mahallesindeki demiryolu üst geçit köprüleri yapılırken, Çevre yolunun Çağlayan yolu ile kesiştiği kavşağada bir üst geçit yapılmasının isabetli olacağını yine bu sütunda yazmıştık.
Demiştik ki; sözünü ettiğimiz kavşak, trafik yoğunluğu olan Çağlayan ve Fıratın sol sahilindeki köylerin, ulaşımını temin ediyor. Aynı zamanda Terzibaba mezarlığına ulaşmakta bu kavşaktan geçilerek mümkün oluyor. Biliniyor ki, yaz mevsimlerinde yerli, yabancı ziyaretçiler Girlevik Şelalesine gidebilmek için aynı kavşaktan geçerek yollarına devam etmekteler. Dolayısıyla yoldaki trafik yoğunluğu yaz mevsiminde önemli ölçüde artıyor. Ergan tesislerinede aynı kavşaktan gidilebiliyor. Ne var ki, Karayolları Genel Müdürlüğü sözünü ettğimiz kavşağa köprü yapılmasını uygun bulmadı. Kavşağa sinyalizasyon sistemi kurdu. Lakin bu kavşakta trafik kazaları meydana geliyor olması… Kavşağın köprü ile geçilmesinin daha isabetli olacağını ortaya koydu.
15 Ağustos 2008 tarihli yazımızda bu konuya değinirken şöyle demişiz:  
"Bize öyle geliyor ki, Çevre yolunun, Çağlayan yolu ile kesiştiği kavşakta üst geçit yapılması daha isabetli olacaktı. Zira Erzincan şehir merkezi ile Fıratın sol sahilindeki çok sayıda köye ulaşımı Çağlayan yolu sağlamaktadır. Ayrıca yaz mevsimlerinde trafik yoğunluğu artan bu yoldan Girlevik Şelalesine gidilebilmektedir. Bu yüzdendir ki, Çevre yolu planlanırken karayollarının, şimdilik gerek görmediği anlaşılan üst geçite zaman içinde ihtiyaç duyulacaktır. Diye düşünmekteyiz.." 
Evet: beş yıl önce böyle yazmıştık… Çevre yolunda hızla seyretmekte olan ağır tonajlı kamyonlar, TIR' lar sinyalizasyonu görmediği. Ya da, kurallara uymadığı veya da, Çağlayan istikametine gitmekte olan araçların en küçük dikkatsizliği kazalara sebep oluyor. Bu konuyu 5 yıl sonra tekrar gündeme getirmeyi görev  bildik.