Bir şehirde yada bir bölgede insanların en çok toplandıkları yerlerden biride pazar yerleridir. Bu pazar yeri günü cumartasi gibi tatil gününe rastlarsa her bakımdan dahada yoğunluk kazanır. Çünkü yerli taşralı ve tanıdık simaları orada görürsünüz. Toplumun en fazla uğradığı yerlerde o derece hijyenik, güzel ve göze hitap etmelidir. 
Bütün bunlara rağmen şehrimizin en büyük ve en yoğun pazarı olan Cumartesi Pazarı ne yazık ki, çirkin ve virane haliyle hizmetine devam etmektedir. Biz bu çirkin görüntülere yıllardır alıştık. Marka şehir olma yolunda adım, adım ilerleyen ilimize bu görüntüler hiç de yalışmıyor. Gelişmekte olan şehrimizde bu pazar yeri hiç nasibini almayacak mı? Bu hususta daha evvelce de yazmıştım, ama heyhat. 
İsterseniz sizinle bir geziye çıkalım, şehrimizin İnönü mahallesindeki bu pazar yerimize. Daha evvel kurulmuş olan tesisleriyle ve geniş bir alana sahiptir. Seyyar olarak dizilmiş tezgâhların bütün kapıları sökülmüş, boyaları dökülmüş, paslanmış ve çoğunun  ayakları kırık vaziyettedir. Bozulmuş çatı kaplamalarından her yağmurda sular akıyor. Geçelim kuzey orta bölümdeki dükkân yerlerine: Her biri ayrı bir renkte, kiminin kepenkleri çekilmiş, paslanmış, kiminin de duvarları sökük vaziyette. Ayrıca bu dükkânların orta kısmında daha evvel yıkılmış ve geçiş yeri haline getirilmiş olan yıkıntı üç dükkânın yerleri vardır. Bir viraneliği andırmakta, şöyle ki, iç duvarlar yanık izleriyle, pis bir halde ve söküntü haliyle yıllardır bir yardım elini beklemektedir. 
Tezgahların seyyarlığı yüzünden tezgâhlar daha çok bozulmaya maruz kalıyor. Pazar esnafı kendi keyfiyetine göre bir bir tezgah şeklini kuruyor. Tezgahların bir kısmı da etrafa savrulmuş ve kırık vaziyette. Ama her pazar sonu yeniden tezgâhların düzeltim işleri de yine temizlik işlerine kalıyor.
Bu cümlelerden olmak üzere; Dükkân sahipleri ile anlaşarak sistemli bir boya ve restore işlemi yapılabilir. Ortadaki yıkıntı dükkânların yerine, bir dükkân yeri ve güzel bir geçiş kemeri yapılabilir. Seyyar tezgâhların bulunduğu bulunduğu zemin tabanı yükseltilmeli keza tezgahlarda sabit bir hale getirilerek modern bir hale getirilebilir. Kuzey kesimde ki köylülerimize ait pazar yeri vardır. Açılan şemsiyeler her rüzgârda devrilerek tehlikeli bir hale gelmektedir. Bu tehlikeleri önleme açısından, şemsiye direklerini takmak üzere tespit edilen bir düzen içerisinde, zemine sabit direk yuvaları yerleştirilebilir. Ayrıca bu görünüm sistemli bir şekilde yapılırsa bir düzgünlüğü bir güzelliği de ortaya çıkaracaktır. 
Bu Pazar yeri şehrimizde her zaman yokluğu hissedilen, daimi bir halk pazarı haline getirilebilir. Etrafı kapalı bir alan haline getirilerek, etrafına T.O.K. tarafından veya yap işlet devret modeliyle dükkanlar yapılabilir. Bu meyanda geniş bir  alan sahip olan doğu kısmı hizmet dışında kalmış ve çevrenin park yeri haline gelmiştir.
Bu pazar yerimizin güzelliği ve bir düzene kavuşması için yerine izlenmesini ve yetkililerimizce gözden geçirilerek, acilen programlarına almalıdır. Erzincan halkı olarak bu pazar yerinin yeniden restore edilmesini ve güzel bir görünüme kavuşması dileğiyle. Takdir yetkili mercilerindir.