Uzmanlar damar tıkanıklığını engelleme konusunda hangi besinlerden yararlanılması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilere göre damar tıkanıklığı kolesterol artışı ve damarlarda aşırı yağ birikimi sebebi ile bazı besinlerin normal orandaki kan akışını engelliyor. Bu sebeple bu damarları temizleyen o besinleri bilmemiz ve dengeli bir şekilde tüketmemiz gerekiyor.

Kemik erimesi önlenebilir! Kemik erimesi önlenebilir!

Sarımsak: Yapısında çok sayıda allisin bulunmaktadır. Arca, k B1 B2, B, C vitamini ve çeşitli mineralleri vardır. Böylece vücutta Önemli antioksidan artırmaktadır.

Nohut; 100 gramda sadece 163 kalori vardır ve tokluğu arttırır. Ayrıca, manganez ve bakır da, antioksidan sayesinde kalbi ve damarları korur.

Uskumru: Omega 3 yağ asitleri boldur. 100 gramında ' 1.2 gr omega 3 ile uskumru, kalp ve damar hastalıktan riskini büyük ölçüde azaltır. Bu yağ asitleri damarların esnekliğine tesir ederek ve vücut içi iltihabı da önleyerek kan pıhtılaşmasının meydana gelmesine karşı savaşır.

Kakao: İçinde bol miktarda epikateşin gibi flavonoidler vardır. Bu antioksidanlar vücudu dış saldırganlardan korur. Bilhassa kötü kolesterol meydana gelmesini ve atardamarları tıkayan pıhtıları azaltır, kalp ve damar sağlığını destekler.

Domates: Domatese kırmızı rengini veren bir antioksidan olan likopenin, kalbi kan pıhtılarının meydana gelmesine karşı koruduğunu göstermektedir. Kabuklu pişmiş domateslerde daha yüksek oranlarda bulunur.

Editör: Merve Kiraz