Dünya Gözün kapandığı, yetkililerce açıklandı.

Dünya Göz Hastanesinin kapanması, Erzincan’da olumlu olumsuz tepkilere yol açtı.

                Kimine göre;  Erzincanlılar Dünya Göz’ e sahip çıkmadı. Kimine göre ise, yurt içinde ve yurt dışında 37 hastaneye sahip olan bu özel hastane, pahalı, hizmet veriyordu. Zaten Erzincan ve Bölge insanının ekonomik gücü hastaneyi doyuramazdı.

                Bu görüşlerin hepsinde doğruluk payı var. Ama asıl neden, Dünya Gözün gerekli araştırmalar yapılmadan “ HATIR İÇİN” Erzincan’a gelmiş olmasıdır.

                Bilindiği gibi aynı yerde, Kızılay “Tıp Merkezi “ vardı ve verdiği sağlık hizmetinden Erzincan halkı memnundu. Nitekim kapanması olayı gündeme geldiğinde, tepki doğmuştur. Ama sağlık Bakanlığının, Kızılay’ a ait tüm sağlık tesislerinin kapatılması kararı uyarınca Erzincan Tıp merkezide kapandı. Kapanma olayı gerçekleşince, Erzincan’ın kaybettiği sağlık merkezinin yerinde, başka bir sağlık ünitesinin kurulması istendi.

                Olayın bu noktasında siyasiler devreye girdi. Ve yanılmıyorsak Sayın Binali Yıldırım’ın çabası ile Dünya Göz’ün Erzincan’da hastane açacağı bizzat Sayın Bakan tarafından açıklandı.

                Dünya Göz; Kızılay’dan uzun bir süre için mevcut binaları kiraladı. O eski binaları yıkarak yerine kendi projesini uyguladı. Gerçekten de güzel bir bina yaptı. Göz hastalıklarının hemen tümü için hizmet vermeye başladı. Ne var ki bir özel şirkete ait olan hastane umduğunu bulamadı. Müşteri potansiyeli beklendiği gibi olmadı. Şirket zarara iki yıl tahammül edebildi.

                Bu satırların yazarı olan Ben Dünya Gözde, 11.11.2015 tarihinde katarak ameliyatı oldum. Ameliyat ve hizmetten memnunum. Lakin parasal durumu ki, toplam 840’ TL idi. Bu rakamı ifade ettiğim hemşehrilerim bana; Üniversite hastanesinde, ve civar illerdeki Devlet Hastanelerinde bu hizmet parasız yapılıyor; diye karşılık verdiler.

                Sanırım Dünya Gözün kapanmasının asıl nedeni bu.  Devlet aynı hizmeti bedelsiz verirken, vatandaş bir özel kurumda aynı hizmeti niye parayla alsın? Erzincan insanının, civar il ve ilçeler vatandaşlarının ekonomik gücü Dünya Gözü yaşatmaya yetmedi.