“Trafik Sorununu Birlikte Yok Edelim”, “Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır ve Sizi Hayata Bağlar”, “Kontrol Sende, Tehlikeden Uzak Dur”, “Hedef: Daha Az Kaza, Daha Az Ölü, Daha Az Yaralı”, Trafikte Alkole Asla Fırsat Verme!!!” gibi yararları saymakla bitmeyecek sloganlarla hareket eden Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından Kız Kur’an Kursu öğrencilerimize yönelik bir seminer düzenledi.
Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Harun Özkan’ın yaptığı seminerde ailede huzurun sağlanması konusunda tüm aile fertlerinin birbirlerine saygı duymaları ve ailece güzel bir eğitime tabi tutulmaları gereğinden  ve öneminden bahsedildi. Trafik kurallarına uymanın da önemli ve hayati bir görev olduğunu belirten Müftü Yardımcısı Özkan herkesi trafik kurallarına uymaya davet etti.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü görevlileri ise seminerde, trafikte yaşam ile ölüm arasındaki farkın bir emniyet kemerinin bağlanmasıyla bariz bir biçimde ortaya çıkacağını örneklerle  anlattı.  Trafikte alkol kullanımının ölüme en açık bir yol olduğunu ve kesinlikle hiçbir hal ve durumda alkol alınmaması gereğine vurgu yapıldı. Özetle “ Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar, Yaşam ile Ölümün Arasındaki Fark’ın Trafik Kurallarını ‘TAK’ maktan geçtiğini” bir kez daha hatırlatarak seminerlerini tamamladılar. 
Editör: Doğu Gazetesi