Merkezi İstanbul’ da bulunan, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Erzincan Valiliği, Erzincan Üniversitesi ve Belediyenin desteklediği projelerle, Erzincan’ a yararlı olacak etkinliklere imza atıyor. Kuruluşundan bu yana 25 binden fazla öğrenciye burs veren EKEV, ayrıca; Kültürel, Sosyal ve Ekonomik alanlarda Erzincan’ a nasıl katkı sağlayacaklarının da gayreti içinde .. Bu amaçla; proje yarışmaları düzenliyor. Sergiler açıyor, Konferanslar, toplantılar yapıyor.

Yarışmalarda derece alanlara ödüller vererek, katılımı teşvik ediyor. Erzincan’a değer kat. Erzincan’ı yakala, fotoğraf, Kültür sanat, Eğitim, Girişimcilik, Sosyal uyum projeleriyle ilgili yarışmaların sonuçları Erzincan’ da düzenlenen toplantılarda açıklandı.Dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.. Bu vesileyle düzenlenen toplantılarda konuşan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca; 7’ den , 70’e herkesi projelere katılmaya çağırdı.. Erzincan Valisi Süleyman Karaman; projelerin Erzincan’a can katacağını vurguladı. Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise, Üniversite olarak projelere her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.  

1993 yılında genelde İstanbul’ da yaşayan Erzincanlılar tarafından kurulan EKEV,Erzincan kültürünün yaşatılması, Erzincan’a Ekonomik, sosyal kültürel alanlarda katkı sağlamaya yönelik gayretleri yanında, Birlik ve beraberlik, hemşeri dayanışmasının güçlenmesi konusunda da önemli bir fonksiyona sahip. Bu vesileyle yarışma projelerinden, ”Fotoğraf yarışmasına” katılarak derece alan gazeteci- yazar arkadaşımız Cengiz Bahşi’ yi ve “Erzincan’ a değer kat” projesine katılarak jüri özel ödülüne layık görülen genç mimar yakınım Merve Akdağ Öner’i kutluyorum. EKEVE’ e, Erzincan insanı ve Erzincan şehrine kültürel, Sosyal, Ekonomik alanlarda katkı sağlayacak olan projeler üretilmesi ve uygulanmaya konulması yolundaki çalışmalarda başarı diliyorum.

Ayrıca geçtiğimiz hafta içinde Erzincan’ a gelen,beni ziyaret ederek; EKEV’ in çalışmalarıyla ilgili yayınını ve 1954 yılı Milletvekili seçimlerinden sonra Ankara’ ya giden Erzincan heyetinin toplu halde çekilmiş, çerçeveli büyük boy resmini sunan, EKEV denetmen üyesi dostum Kerim Özcanlı’ ya teşekkür ediyorum. Eski Milletvekilleri, Bakanlar ve Belediye Başkanı Refik Kurdoğlu’ nun bulunduğu resimde, görülenlerden günümüzde hiç hayatta olan yoktur. Sözünü ettiğimiz 1954 seçimlerinde seçimi kazanan 5 Erzincan Milletvekilinden dördü demokrat partiden biride C.H.P’ den seçilmiştir.

O dönemde ki milletvekilleri
Rahmi Sanalan D.P
Sadık Perincek D.P
Veysel Varol D.P
Tevfik Senocak D.P
Hüsnü Çanakçı C.H.P