Lütfi Özgünaydın, Erzincan Kemahlı Büyük Şair Cevat Çapan ve Erzincan ı çok seven Köprü Romanının yazarı Ayşe Kulin Gösterilerinden sonra, Erzincan fotoğraflarını türküler eşliğinde sunacak. Üç gösteriyi birden yapacak sonra söyleşi yapacak.

Lütfi Özgünaydın, “ Erzincan a gelmeyi çok istiyordum çünkü Erzincan benim memleketim. Birçok Kent e gidip gösteriler söyleşiler yaparken hep aklımdaydı.Sağolsun valimiz bunu hissetti ve beni davet etti. Çok sevindim”

Cevat Çapan Kemah ın Pekeriç köyünden onu ve Erzincan ı çok seven Ayşe Kulin i özellikle anlatacak olan Özgünaydın daha çok Erzincan ın  Kemah, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli yörelerini oralarda ki değerleri anlatacağını söylüyor.

Özgünaydın, “ Benim memleketim Kemaliye artık bir turizm merkezi haline geldi. Ben bu gösterilerde Erzincan nın diğer mekanlarını anlatacağım. Çünkü Çok önemli değerler var. Mamuhatun  Kervansaray ve Türbesi  Üçpınar dikili taşları kilise ve şapeli,Otlukbelindeki Traverten gölü,  Otluk Beli Savaş alanı,Koç başı mezar taşları çok önemli değerler var Erzincan da... Kemah başlı başına önemli bir mekan. Kemah kalesi Doğal kaleler içinde önemli bir yere sahip.Bütün bunları anlatacağım. Üç gösteri izleyecek gelenler ve kitaplarımı imzalayacağım.” Dedi.

Erzincan da iki gün kalacak olan Lütfi Özgünaydın, Aydınlık gazetesinde ki “Doğa-İnsan” köşesi içinde yeni bir yazı için çalışacağını Erzincan ı bu yönüyle bir kez daha anlatacağını söylüyor. Erzincan daki Gazetecilerin çabalarını takdirle izlediğini belirten Özgünaydın, “ Bir Zamanlar Kemaliye de yaşarken Erzincanda ki Doğu gazetesinin tesislerine gelir Gurbet Gazetesini yayımlardım Orada  Halil İbrahim Özdemir ve belediye başkanlığı da yapan Mehmet Buyruk un katkılarını unutmam.Ayrıca resmi olarak bir süre Özsöz gazetesinde de yazarlık muhabirlik yaptım. Kazım Özsoy u saygıyla anmak isterim.  İkisini de gösteriye davet ediyorum. Kendilerine teşekkür edeceğim. Erzincan Gazeteciler Cemiyetine bağlı bütün gazeteci dostları da bekliyorum onların çabalarını orada öveceğim. Erzincan da Kültür Sanat ı seven, fotoğrafı seven bütün dostları davet ediyorum. Güzel  bir Erzincan havası estirelim.” Dedi.

Lütfi Özgünaydın  Davut Sular inin yaşadığı mekanlara da gitmek istiyor... Davut Sular inin çok önemli bir ozan olduğunu söylüyor, “ Kitap ta yer verememiştim. İçimde bir ukte. Gidebilirsem onun yaşadığı mekinları da görmek istiyorum onu bir yazımda anlatmak istiyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi