Diyanet Gençlik Merkezinde “Şiir de Ritim” konusunu işleyen Doç. Dr. Adem Can; “Kainatta bir ritim var. Bu ritim atomdan  galaksilere kadar her yerde  görülebilir.  Eğer bu ritmi bozarsanız kaos olur, keşmekeş olur.  Uyumun zarar görmesi ile düzen alt üst olur.  Yapılan her çalışmada  ritmin bozulmaması için  çaba göstermek zorundayız.  Şehirlerimizde yapılan gökdelenlerle gökyüzünün ritmi bozulmaktadır. Betonlaşma yağmur ve yağışların ardından  selleri kaderimiz gibi görmekteyiz. Oysa ritme uyduğumuz zaman  kainat kendi düzeni içerisinde  olağan bir ritimle hareket edecektir” şeklinde konuştu.

                Adem Can konuşmasının  son bölümünde ise şiirdeki ritmi anlatarak tarihten ritimle ilgili örnekler verdi.  Her şairin kendi döneminin ritmine dair şiirler yazdığını bu şiirlerin dönemlerinin  ritmini yansıttığının örneklerini verdi.

                Doç. Dr. Adem Can  “Şiir kişilerin  ve döneminin ritmini yansıtmaktadır. Döneminin ritmini yansıtamayan şairler  karın güneşte eridiği gibi zaman içerisinde eriyip gitmeye mahkum olurlar.” dedi.

                Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin düzenlediği programa  Akademisyenler, şairler ve  çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi