05 02 2014 Tarihinde Ucuz Roman Kitabevi sahibi Yakup Mete’nin ilimiz yazarlarını bir araya getirmek amacıyla yapmış olduğu çağrı yaklaşık yirmiye yakın insanın birlikte olmasına vesile oldu.
         Yeni bir sinerji, yeni bir soluk…
         Toplantıya ilimiz tarihçisi ve bilim adamı Tahir Erdoğan Şahin, akademisyenler; Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Doç. Dr. Erol Kaya, Yrd. Doç. Dr. Ruhi Kara ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önder katıldılar.
         Yazarlarımızdan; H.İbrahim Özdemir, Hikmet Köksal, Y. Bahadır Ulucan, Hamdi Ülker, Vehbi Yurt, İhsan Ünlü, Yılmaz Garip, Mahmut Kılıç, Şeyhattin Yalçınkaya, Ayhan Uçar, Yaşar Mete, Lütfü Şimşek’in yanı sıra çeşitli dernek ve vakıf ilgililerinden gazeteci- yazar arkadaşımız Levent Baydaş ve eğitimci-yazar Fevzi Sarıçiçek de katılanlar arasındaydı.        
         Erzincan bizi, biz de Erzincan’ı terk etmeyeceğimize göre neden yaşadığımız şehri daha yukarılara taşımayalım.
         Bu duygularla ve samimi bir ortamda tüm katılımcılar Erzincan ve geleceği üzerine bireysel görüşlerini ifade etti, ortak hedefler belirlediler.
         Yapılan görüşmeler sonucunda;
         Erzincan ve tüm ülke genelinde var olan çeşitli dernek, vakıf gibi kurum ve kuruluşların Erzincan merkezli bir alanda, bu kurumlar arası ilişkilerin sağlanması ve yapılacak genel işlerde koordinasyonun temini için üst bir oluşuma ihtiyaç duyulduğu…
         Yine şehrin geleceği konusunda bilim, kültür, sanat konularında araştırmaların olabileceği, icraattan- iletişime her türlü etkinliklerin akılcı bir biçimde gerçekleşebileceği ortamların sağlanması için Erzincan’ın mevcut şartları ve imkânlarının değerlendirilmesi…
         Buna göre; içinde müzenin de yer alacağı ayrıca dokümantasyon merkezinin kurulacağı ve her türlü yönetsel işlerin yürütülebileceği bir mekan olarak Erzincan Eski Belediye Binası’nın “ Kültür- bilim- sanat ve ekoloji merkezi” adıyla işlevsel kılınmasının uygun olacağı görüşü dile getirildi.
         Toplantıya katılanlardan İl Genel Meclis Başkanı Sayın Ünal Tuygun Erzincan için yapılacak bu tarz devasa girişimler için vilayet ve özel idare olarak ta katkılarının olabileceğini belirttiler.
         Önümüzdeki kısa zaman içerisinde bu yapılanmanın tüzel kişiliğe kavuşabilmesi için katılımcılardan bazıları fiilen görev aldılar.
         Düşünülenler gerçekleştiği takdirde Erzincan’ın “Kültür, Bilim, Sanat ve Eğitim merkezi” olabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
         Söz konusu yapılanmanın gerçekleşmesi halinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ve STK lar bu yapılanmada gerekli bir biçimde güç birliği sağlayabilecek, şehrin yeni mimari dokusunun oluşumunda ve halkın yaşam standartlarının yükseltilebilmesinin tüm imkân ve fırsatlarının da değerlendirilebilmesi mümkün olabilecektir.
         Önümüzdeki günlerde yeni oluşumun yapacağı etkinlikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Not: Bu toplantı kısman spontane olarak gerçekleştirildi. Tekrarlanan etkinliklerle daha büyük bir guruba dönüşecek ve şüphesiz ilgili daha fazla insanın katılımı ile güç sağlanacaktır.


İYİKİ VARSIN DOĞU!
 
         30 Ocak 1980 de Halil İbrahim Özdemir ve Mehmet Buyruk’un öncülüğünde yayın hayatına başlayan “Doğu Gazetesi” 34 yaşına girdi.
         Bugüne kadar kırıp, dökmeden ve sorumluluk duygusuyla yayın hayatını sürdüren ve kent basın’ın da özgül ağırlığı olan bir gazete…
         Erzincan’da gazetecilik yapan birçok meslektaşımızın Doğu Gazetesi’nde çalışmışlığı vardır.
         Bende yaklaşık altı yıldır Doğu Gazetesi’nde sizlerle buluşuyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar yazılarımıza ne bir müdahale nede ufacık bir yönlendirmede bulunulmadı.
         Bizlerde gazetemizin saygınlığına katkıda bulunmak için yazılarımızı titizlikle yazmaya çalışıyoruz.
         Objektif bakış açısıyla katkı koyan Şefik Aras gibi kalemler, gazetenin başarısı için çırpınan Mücahit Özdemir, hiçbir engel tanımadan sabahın erken saatinde Doğu Gazetesini narin dokunuşlarıyla katlayan gururumuz Mustafa Türkeri, işini keyifle yapan Hakan Subaşı ve Ömer Akbaba, özveriyle çalışan Eyyup Taş, Metin Uçarkuş, Ahmet Dadaş ve tüm çalışanlar bir değer…
         Erzincan’ın bugününe ve geleceğine katkı sağlayan “DOĞU GAZETESİ” ise şüphesiz ayrı bir değer…
         İyi ki varsın “DOĞU” daha NİCE YILLARA…