Dijitalleşen çağda internet hayatın önemli bir alanında rol oynuyor. İnteretin kullanım hızının düşmesi ise hızla akan süreç içerisinde dayanılmaz bir hal alabiliyor.

Düşük hızda ki interneti hızlandırmak için genellikle çeşitli programlar kullanılıyor. Ancak söz konusu internetin hızını artırmak için farklı yöntemler de bulunuyor.

İnternet hızlandırmadan önce ilk olarak internet hızının gerçekten yavaş olup olmadığına bakmak gerekiyor. Çünkü bağlanılmaya çalışılan site veya uygulamanın bulunduğu web sunucusu internetin yavaşlamasına neden olabiliyor. Aynı zamand modemin ev eşyalarının arkasına gizlenmesi de interneti yvaşlatan etkenler arasında yer alıyor. Standart biçimde internet sitelerine erişme noktasında, en az 1 Mbps bant genişliğinde internet hızının olması gerekiyor.

Hızı kontrol etmek için  web üzerinde “hız testi” yapabilecek servisyer tercih edilebilir.

İnterneti Hızlandırma Yöntemleri

Modem yazılımının güncel olmasını sağlama

Doğru bir internet paketi kullanımı

Modemi kullanılan alanın yakınında bulundurma

Sinyal artırıcı kullanma

Bağlantıyı şifreleyerek internet kullanımını daha güvenli hale getirme

Bilgisayarlarda kaliteli ve güncel anti-virüs programı kullanma

Wİ-Fİ sinyalinin evin veya ofisin boyutuna göre düşük olmasına yönelik iyileştirme Wİ-Fİ genişleticiler ve mesh ağları kullanma

Roborock S7 Max Ultra Akıllı Robot Süpürge Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları! Roborock S7 Max Ultra Akıllı Robot Süpürge Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları!

Editör: Sena ERDOĞAN