Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, sektördeki gelişmeyi anlattı.
2003 yılı ile 2012 yılları arasında Türkiye’de havacılığın dünya ölçeğinde örnek bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Birdal, 25 milyon ve üzeri yolcu hava limanı katakorisinde yüzde 21 artışla Türkiye’nin dünyada birinci olduğunu belirtti.
Aslına bakarsanız ülkemizdeki bu gelişmeyi Erzincan’da da gördüğümüzü söylemeliyiz.
Bilineceği gibi; Sayın Bakan Binali Yıldırım’ın ilgisi ve katkısı ile Erzincan hava alanı pisti yenilendi. Erzincan’a gelen giden yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde yeni bir terminal binası yaptırıldı. Buna paralel olarak Erzincan’a gelip giden uçak ve sefer sayısıyla birlikte, yolcu kapasitesi katlandı. Hava alanındaki bina, tesis ve teknolojik gelişme sayesinde, özel hava yolu şirketleri Erzincan’a uçak seferi koydu.
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın gelip ders verdiği Erzincan Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunun Sayın Bakan Yıldırım’ın girişimi ile Çelebi Hava Servisi tarafından yaptırıldığını biliyoruz.
Kuşkusuz Türkiye genelinde son yıllarda hava limanı sayısındaki gelişmede. Ki, Hava limanı sayısı 26’dan 49’a yükselmiştir. Bu gelişmede Bakanlığın uygulamaya koyduğu projeler yanında, Genel Müdür Orhan Birdal’ında gayretli, düzenli, disiplinli çalışmalarının katkısı söz konusudur. Nitekim Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Erzincan’daki açılışlarda yaptığı konuşmalarda, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın sektöre yaptığı hizmetleri dile getirmişti.
Genel Müdür Orhan Birdal Havacılık Yüksekokulunda verdiği derste, Sektördeki gelişmenin bu yıl içinde de devam edeceğini, özellikle iç hatlarda yolcu sayısının artacağına dikkat çekerek, yolcu sayısında adeta katlama olduğunu ifade etti. İnşaatları devam eden yeni hava limanlarının devreye girmesi ile 65 milyon olan yolcu sayısının daha da artacağını vurguladı.
Genel Müdürün’de belirtiği gibi, gerek hava limanı ve gerekse yolcu sayısındaki artışlar, havacılık alanında Türkiye’nin son 10 yılda nereden nereye geldiğini gösteriyor.
Yazımızın başında ifade ettiğimiz gibi; sektördeki bu hızlı gelişmeyi Erzincanlılar olarak, bizler yakından görmekteyiz. Zira gerçekten Erzincan Türkiye genelindeki gelişmeye paralel olarak, yapılan hizmetten payını almıştır. Umuluyor ki, almayada devam edecektir.
Dolayısı ile, Sayın Bakan Binalı Yıldırım’a ve DHMİ Genel Müdürü hemşehrimiz Orhan Birdal’a bir Erzincanlı olarak teşekkür ediyorum.