Geçenlerdeeskisuya gitmiştim. Erzincan’ın en yakın, en coşkulu ve en kalabalık mesire alanı. Hem ılıcaları, hemde maden suyunun aynı alanda olması açısından Ülkemizin sayılı bölgelerinden biridir. Geçen aylarda yapılan bir açılış töreniyle ve yeni bir proje ile mesire alanı daha geniş bir piknik alanına sahip olacak ve aynı zamanda modern havasına bürünecektir.
         Her şey hoş, güzel, her şey de layık-ı veçhile yapılmaktadır. Lakin garip ve mahzun bir köşeye itilmiş bir Horhor ılıcamız vardır. Aslında bu bölgeyi maden suyu ile birlikte mesire alanı haline getiren Horhor ılıcası göletidir. Belki de içerisindeki kükürt ve minerallerinin zenginliği açısından dünyanı en ünlü doğal şifa kaynaklarından biridir. Keşke bir alıcı göz de oraya yönelse, yıllardır bir yardım elinin uzanmasını beklemektedir. Erzincan halkı olarak akıp giden bu cevhere sadece bakıp iç geçirmekteyiz. Ne olur bir açılış törenide bu garip için yapınız, hem o mutlu olsun hemde insanlar sağlıklı ve mutlu olsunlar.
         Yaşanmış canlı şahitleri vardır. Düzenli seanslarla girilmesi halinde ilerlemiş hemoroit tedavisi, mantar hastalığı, pişik, romatizma ve kıkırdak dokunun yeniden oluşumu gibi mucizevî bir şifa kaynağıdır. Tanımayan insanlar yanından geçerken üzerinde oluşan kükürt ve diğer mineral karışımı şifa kaynağı tortularını pis olarak görmektedir. Transit cadde güzergahına yakın bu tesis ve Horhor ılıcası için, bu değerlihazinemiz için ne şehrimizde nede ülkemiz debir tanıtım reklamları yapılmamaktadır, çünkü modern hale bir halde değildir.  Belediyemiz etrafına çepeçevre tahtadan siper yapmış, üç bölümlükte soyunma kabini yapmıştır. Ancak sahipsizlikten kabinlerin kapıları kırık ve VC. haline gelmiştir. Rüzgarla gelen atıklar, kükürt köpükleriyle birlikte suyun üzerinde dolaştığından kullanım dışında kalmaktadır.. İnsanlar kıymetini bilmesede, basit bir halde ama bütün zemin tabanından kaynayarak geçmişten geleceğe doğru köpüler atarak, ışıl, ışıl yoluna devam etmektedir.
         Başka illerdeki kaplıca ve ılıcalar gibi gölet tabanı ve etrafı mermer kaplama yapılabilir, dinlenme bantları konulabilir ve ortadan ikiye bölünmek suretiyle kadın ve erkeklere ait büyük birer yüzme havuzu haline getirilebilir. Bir görevli nezaretinde bir jetonlu giriş kapısı ile birlikte bakım ve temizliği yapılabilir. İl dışından veya şehir merkezinden gelen insanlar için ve düzenli seanslarla kullanım için konaklama tesisleri yapılabilir.
         Reklamlarının ışığı altında böyle güzel ve ileriye dönük bir yatırım, gelir kaynağı olacaktır, belkide Erzincanımızı bir cazibe merkezi haline getirecektir. Aslında Horhor ismi zaten kendini bir odak noktası haline getirecektir.
         Yetkililerin gayretleri ve projelerinin ardından güzel ve coşkulu bir açılış töreninin müjdesini bekliyoruz. Yinede takdir yetkili mercilerindir. Daha mutlu bir Erzincan portresi dileğiyle.