Oralarda, çocuk, kadın, ihtiyar şehitler ve hasta yatağında şehit edilenler var. Kan akan, kan ağlayan sokaklarında garip ve sahipsiz basit silahlarla mücadele eden gazileri var. Orada soykırım var, yıkılmış harabeye dönmüş evlerinden ayrılan sokaklarda ac, perişan psikolojisi bozulmuş, vatanlarını ağlayarak terk etmek zorunda kalan Müslümanlar var. Vatanı korumak için diğer ülkelerden yardım bekleyen çaresiz insanlar var. Kolay mı, sıcak yuvasını aile efradını kaybetmek, hatta namusunu kaybetmek.

İşgalci gizli haçlı orduları ve Yahudi alemi sinsice İslam âleminin içine kurt düşürdüler birbirine düşman ettiler, nifak soktular. Bosna’dan Gazze’den Irak’tan, Filistin’den Afganistan’dan, Suriye’den, Kobani’den vs. korku içinde, yoksul ve korunmaya sığınmaya gelenler var. Mağdurlara kucak açan, sadece benim ülkem kaldı, bizi de yok etmek, çökertmek istiyorlar. Tulumlarını şişirdiler, bizi birbirimize düşürdüler, biz imha olurken onların sevinç çığlıkları kulaklarımızı tırmalıyor.
 
Dönüp baktığınızda birbirlerine savaş açan veya iç karışıklık çıkaran, ağır silahlarla birbirlerini yok eden bu âlemin içerisinde Türk var, Alevi var, Kürt var, Yezidi var. Caferi var Şii var. vs. Düşünüyorum da, mezhep, inanç, millet ve kültür farklılıkları olabilir ama bu saydıklarımın hepsi tek Allah’a C.C. inanıyorlar, Hz. Muhammet’e s.a.v. ve ashabına inanıyorlar.

Şayet İslam ülkelerinin içerisinde Hıristiyan ya da Yahudi ülkelerde böyle bir soykırıma veya toprak kaybına maruz kalınsaydı çoktan o ülkeye toptan ambargo koymuşlardı, aforoz etmişlerdi, beklide yok etmişlerdi.
 
İşin en anlamsız tarafı, Yahudi ülkeyle halen daha İslam ülkelerinin ilişkileri, ticaretleri devam ediyor ve köklü bir ambargo koyan dahi çıkmadı. Çünkü ileri teknoloji onların ellerinde, sanayi onların ellerinde, gıda sektörleri, silah onların ellerinde, siyaset ve yayılmacılık onların ellerinde, atlarını, şahlarını oynattılar, biz mat olduk. Kullandığımız kaliteli ürünlerin, gıdaların neredeyse % 70 ni marketlerde mağazalarımızda teşhir ediyoruz. Bağımlı hale geldik, yakamızı kurtaramıyoruz. Biz onların çok gerisindeyiz, zira senelerdir maden ocaklarında iş kazaları toplu ölümler olurken biz halen daha bu ocakları dahi ıslah edemedik, korkusuz hale getiremedik.

Gençlerimize sahip çıkamadık, dinlerinden, ananelerinden uzaklaştırıp moda, müzik, ve uyuşturucu batağına sürükledik. Aynı minval üzerindeyken içten içe yok oluyoruz. Biz birbirimize düşerken onlar daha çok geliştiler kabulleştiler. Evvelce köle eden sömürgeci Hıristiyan ülkeler vardı, şimdi ise petrol vurguncuları Hıristiyanlık âlemi ve yok eden Yahudi âlemi var.
 
Bütün İslam Âlemi aynı sıkıntıya, aynı soy kırıma maruz kalmıyor mu? Kendi kendimize bir şeyleri diriltmeye çalışıyoruz ama ölenlerimizde asla bir daha geriye gelmiyor ki!