2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılı başladı.
İlk ve ortaöğretimde, okullar öğrencilerine kavuştu. Öğretmenler öğrencileriyle yeniden bir araya geldi.
Öncelikle yeni Eğitim-Öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı ve başarılı olmasını diliyoruz.
Okulların açılması ile birlikte, caddeler, sokaklar daha bir canlılık kazandı. Okula yeni başlayan minik öğrencilerin ve velilerinin heyecanı ise bir başkaydı. Çocuklarının ellerinden tutup okula götüren ailelerin, çocuklarının herhangi bir kazaya uğramaması için, okul yolunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrettiklerine şahit olduk. Kuşkusuz uyarı konusunda öğretmenlerede görev düşüyor olmalıdır.
Bu noktada; Doğu Bölgesinde insan başına düşen otomobil sayısı bakımından 4.7 ile ilk sırada yer alan Erzincan şehrinde, okulların açılması ile, araç ve yaya trafiğinin yoğunlaştığı gözlendi. Bu artışta öğrenci servis araçlarının payı bulunuyor. Ayrıca, binlerce öğrencinin yaya kaldırımlarını doldurduğu, özellikle karşıdan karşıya geçişlerde en küçük dikkatsizliğin, kural ihlalinin çok kötü sonuçlar doğurabileceği konusunda, uyarılara ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isteriz.
Kuşkusuz, trafik ekipleri, araç ve insan trafiğinin arttığı bu dönemde gerekli önlemleri alacak. Uyarılarda bulunacaktır. Ne varki, sürücüler ve yayalarında bu konuda çok daha dikkatli, duyarlı olması gerekmektedir diye düşünüyoruz.
istatistikler; trafik kazalarında insan unsuru kusurunun % 90 ların üzerinde olduğunu gösteriyor. En önemli kusurların ise, aşırı hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlalleri, kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymamak, dikkatsizlik ve tedbirsizlik, emniyet kemeri takmamak olduğu anlaşılıyor.
Kavşaklar konusunda Erzincan şehrinin özelliği, biribirini kesen, görüşe kapalı kavşakların çok fazla olmasıdır. Nitekim, şehir içindeki kazaların çoğu, kavşaklara dikkatsiz ve tedbirsiz girişler sebebiyle olmaktadır.
Özetle; okulların açılmasıyla araç ve insan trafiğinin, özelliklede küçük öğrencilerin yollarda yoğunlaştığı bu mevsimde, otomobil, motosiklet, bisiklet sürücülerinin vede yayaların çok daha dikkatli ve tedbirli olmasına ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isteriz.
Dikkat ediyoruz; bazı motosiklet ve bisiklet sürücüleri yayalara ait kaldırımları kullanıyor. O yüzden kaza riski bulunuyor. İlgililer bisiklet ve motosikletlerin yaya yolları kullanmasına mani olmalıdır.