öğrenciler güvenli internet hususunda bilgilendirildi öğrenciler güvenli internet hususunda bilgilendirildi

Projenin açılış konuşmasını yapan Kurs Yöneticisi Kur'an Kursu Uzman Öğreticisi Kübra Aydemir Cantekin, "Ramazan Kampı" projesinin amacının Erzincan'da yaşayan hanımların Ramazan ayının manevi iklimine hazırlanmasına ve bu hususta ihtiyaç  duydukları sahih dinî bilgiye ulaşmalarına aracılık etmek olduğunu ifade etti.

4 ayrı oturumda gerçekleşen kamp programında ilk olarak "Ramazan Ve Oruç" başlıklı sunum, Erzincan İl Uzman Vaizi Arzu Kılınç tarafından yapıldı.

"Orucun Makasıd ve Hikmetleri", "Fıkhî Yönleriyle Oruç", "Asr-ı Saadette Ramazan Ve Oruç" konularına dair sunumlar Kur'an Kursu Öğreticileri Kübra Aydemir Cantekin, Vildan Öz, Beyza Turgut hoca hanımlar tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca programın üçüncü oturumunda oruca modern ve bilimsel yaklaşımlara da yer verildi. "Oruç ve Beslenme" konusu Diyetisyen Beyzanur Gönen tarafında, "Oruç ve Psikoloji" sunumu ise Psikolojik Danışman Süreyya Bulut tarafından gerçekleştirildi.

Projenin son oturumunda ise Kur'an Kursu Öğreticisi Sedanur Meydan tarafından, okul öncesi çocuklara Ramazan ve Oruç konulu çeşitli etkinlikler ve eğitsel aktiviteler sunuldu.

 "Ramazan Hazırlık Kampı ve Ramazan Şenliği" projesinin sonunda katılımcılara Ramazan planlayıcısı, Kur'an cüzü ile ikramlar ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Adem Küçükkaya