Bireylerin kişilik özelliklerini sisteme eklemesi ile birlikte ölüm tarihini veren yeni nesil yapay zeka programı Life2vec görücüye çıktı. ChatGPT’ye benzeyen bir sistemle geliştirilen uygulama bireyin kişisel özellikleri üzerinden tahminde bulunuyor. Yaşam şartları, gelir durumu, sağlık geçmişi, eğitim seviyesi vs. bilgileri sisteme girenler ömürlerinin ne kadar kaldığına yönelik bilgilendirici bir metinle karşılaşıyor.

BİM'e Saç Kurutma ve Şekillendirme Makinesi, Şarjlı Elektrikli Süpürge, Ankastre Set/Blender Set/Fastfryer geliyor BİM'e Saç Kurutma ve Şekillendirme Makinesi, Şarjlı Elektrikli Süpürge, Ankastre Set/Blender Set/Fastfryer geliyor

Gelecek Öngörüsü Hayrete Düşürüyor!

Epey ürpertici ve bir o kadar da merak uyandıran bu yeni tasarım geleceği öngörülmesi prensibine dayalı olarak hizmet veriyor. Tasarımın kurucusu firma sistemin amacının gelecek öngörüsü değil gelecekte yapılacak çalışmalara temel oluşturmak olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar Uyarıyor! Kontrollü Olun!

Geleceğe yönelik ne merak ediliyorsa bir kahin gibi fikirlerini tek tek paylaşan bu yazılama karşı ilk uyarı Profesör Tina’dan geldi. Northeastern Üniversitesi Profesörü Tina Eliassi, gerçek dünyaya yönelik tahminlerde bulunan bu yapay zeka sistemine karşı dikkatli olunması gerektiğini paylaştı. Dikkatli ve etkili şekilde kullanıldığında gelecekte yeniliklere ışık tutacak bir altyapıya sahip olduğu da vurgulanıyor.

Editör: Doğu Gazetesi