Sıtma, Batı Nil virüsü, dang humması, chikungunya ve zika gibi ölümcül hastalıkları taşıyabilen sivrisenekler, bahar aylarında havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkmaya başladı. Taşıdıkları hastalıklardan korunma yöntemleri ise son zamanların en sık araştırılan konularından biri oldu.

Doğal yollarla sivrisenekler korunma yöntemleri 

Limon, biberiye, adaçayı, lavanta, sardunya, nane, tarçın gibi gıdaların kokulardan sivrisinekler kaçarlar. Bu kokulardan faydalanılabilir.

Parfüm kokuları sivrisinekleri çeker. Kullanılan parfümlerin sinekler üzerindeki etkisi birkaç gün  kullanılamayarak test edileilir.

Doğal bir sivrisinek öldürücü sü ve kovucusu olan sarımsaktan faydalanılabilir.

 Sivrisinekler suda ürer. Onlardan kurtulmak için ise 500 mililitre suya 6 damla bulaşık deterjanı veya sıvı sabun koyarak onların üremisi engellenebilir.

Koyun ve kuzu sesleri yankılanıyor!  Göçerlerin zorlu yolculuğu başlıyor Koyun ve kuzu sesleri yankılanıyor! Göçerlerin zorlu yolculuğu başlıyor

Özellikle dietiltoluamid (DEET), pikaridin veya limon okaliptüs yağı içeren bir böcek kovucu, en uzun süreli korumayı sağlayabilir. Bununla birlikte, ısırıklara karşı korunmak için citronella veya çay ağacı yağı gibi bitki özleri içeren kovucuların çok daha sık uygulanması gerekebilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN