Erzincan’a atandığı günlerde, basında Türkiye’nin en genç Valisi olarak tanımlanan Vali Abdurrahman Akdemir’in Erzincan’da göreve başlamasının üzerinden tam üç ay geçti.
            Sayın Valimiz 27 Mayıs 2013 günü Erzincan’da göreve başlamıştı. Ve ayağının tozuyla basına yaptığı açıklamada özetle şunları söylemişti:
            NE DEMİŞTİ
            “Şahsımı bu göreve layık gören idareye bu vesileyle şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bize duyulan güvene layık olabilmek için, bütün mesai arkadaşlarımızla uyum ve güven içerisinde, büyük gayret sarfedeceğiz.
            Görüyorumki, Erzincan’ın her köşesine büyük bir sevgi nakşedilmiş. Bizlerde bundan sonra, Erzincan’ın imkanlarını iyi kullanarak, Erzincan’ın yerel aktörleri ile birlikte, Kamu, Özel Sektör, Üniversite, Meslek Odaları, Siyasi Partiler ve Toplum Örgütleri ile uyum içinde, yatırım ve hizmetleri daha ileriye taşımak için büyük gayret sarfedeceğiz..
            Bu hizmetleri yürütürken hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, denetime açık, şeffaf, hesap verebilir ve herşeyden önce vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız.”
            NE DEMİŞTİK
Ben Sayın Akdemir’in Erzincan Valiliğine atandığı günlerde bu köşede yaptığım yorumda; Erzincan’da görev yapan Valilerden söz etmiş, daha önce bulunduğu görevlerde, başarılı hizmetleri olan genç Valimiz Abdurrahman Akdemir’in, bu ilk valilik görevinde, Erzincan’a hayırlı ve başarılı hizmetler vermesini dilemiştim. Günün birinde Erzincan’dan ayrılırken, arkasında bir hoş seda ile birlikte Erzincan’ın kalkınması ve gelişmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Dolayısı ile Erzincan’da saygı ve sevgi ile anılan; İz bırakan Valilerden biride Sayın Vali Akdemir olur. Demiştim..
            Aradan geçen üç ay içerisinde mahalli basında çıkan, Vali ile ilgili haberleri gözden geçirdim.. Gördüm ki; Hemen her gün bir haber var. Sayın Vali, ya bir kurum yada kuruluşta tetkiklerde bulunmuş, çalışmaları hakkında bilgi almış. Yada Erzincan’ın ekonomik, sosyal, kültürel hayatının konuşulup tartışıldığı etkinliklere katılmış. Erzincan’ı ziyaret eden Bakanlarla birlikte olmuş.. Kısacası, neredeyse hiç boş zamanı olmamış. İldeki Kamu birimlerini tanımak, yöneticileriyle tanışmak için tüm ilçeleri ziyaret etmiş, sorun ve ihtiyaçları hakkında yetkililerden bilgi almış.. Yöre halkıyla tanışıp, konuşmuş..
            Merkezde; Tüm resmi ve özel kurumları ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmiş. Organize Sanayi Bölgesi ile düzenlenen toplantılarda, ilin kalkınmasına yönelik bilgi alış verişinde bulunmuş. Bölgesel toplantılara katılmış. Halkla ilişkilere önem vermişve socak diyaloglar oluşturmuş. Oturan deyil, olayları, gelişmeleri yakından izliyor.
            Vatandaşların huzuru ve güvenliğine ilişkin konuları titizlikle takip eden dinamik, gayretli bir Vali olmuş..
            İlk üç aylık dönemdeki performansa bakıldığında; Sayın Valinin, Erzincan’a atanması sırasında yaptığımız yorumda ifade ettiğimiz, “İz bırakan, eser veren Valilerden biri olması şeklindeki dileğimizin gerçekleşeceği umudunda olduğumuzu belirtmek isteriz.
            Bu arada, önemli olduğuna inandığım bir hususa değinmeden geçemeyeceğim:
            Mahalli basında zaman zaman çeşitli konulara ilişkin öneriler oluyor. Eksikliklere, yanlışlıklara, ihtiyaçlara değiniliyor. Fakat değinilen konulara ait olumlu yada olumsuz bir tepki, bir açıklama alınmıyor. Valiliğin bu konuya önem vermesi, takip etmesinin yararlı olacağı kanaatındayız..