İlimizde siyasi, idari, sanayi, tarım, hayvancılık, hizmet, bilişim, turizm sektörlerdeki olumsuz gelişmelere paralel olarak; istihdam azalmış, göç artmış, nüfus gün geçtikçe azalmaya başlamıştır. Yalan yanlış raporlarla ve sunumlarla, Erzincan gerçekleri sayın başbakanımız, başta olmak üzere Valilik makamından ve üstlerimizden kasıtlı olarak sürekli gizlenmiş, pes pembe bir tablo bir takım gerçekleri gizlemek adına, bazı kesimlerin menfeati doğrultusunda yaratılmıştır. 

          Halbuki ilimizde şu an herkesin bildiği ama bir türlü anlatılamayan yüzlerce sorun bulunmaktadır. Zatıalinize düşen bu kelimelerimizi ciddiye almak veya almamak. Tavsiyemiz ve beklentimiz naçizane şunlar olacaktır.

Birazdan soracaksınız yanınızdakilere. "Bunları yazan adam kim" diye cevap şu olacak;  "Oğuz Yetkin efendim. Belediye başkanları ve valilerle uyum noktasında sicili bozuk, ağzından çıkanı duymayan, her, hatta bir çok konuda yerel yönetime muhalif biridir."

           Kim bilir kendilerince belkide haklılar, ancak sonuç şu; son üç valimiz merkezde, son iki belediye başkanımız tekrar aday gösterilmedi, mevcut belediye başkanının akıbeti de henüz belli değil. Belki hüsnü kuruntum ağır basıyor ama gerçek aynen bu. Ve gösteriyor ki, bu güne kadar yaptığım eleştirilerimde hep haklıymışım, hep doğruları söylüyormuşum.


          Valilik hizmetlerinin herkese eşit ve adıl şekilde sunulması, doğru işi, yerinde ve zamanında doğru yaparak, dürüstlük ve sorumluluk duygusu ile hareket edilmesi, valilik misyon ve misyonunu belirlenmesi ve uygulanması, halka karşı güler yüzlü ve saygılı olarak, şeffaflıkla tüm faaliyetleri kamuoyu gözü önünde yapılmasıdır. Sizin bizlere liderlik ve öncülük ederek, titizlikle ve özenle iş yapmanız, kalite duyarlılığını gözetmeniz, Valilik olarak ilimiz kalkınma projelerinde hayallerimize karşılık vermenizdir. Türkiye ye örnek teşkil eden projeler ve hedefler koymanız, başarı sırımızın ne olacağını tespit ederek uygulamanız, Ülke kaynaklarını israf etmeden yeteri kadar harcama ilkesiyle hareket etmeniz, bizlerin sosyal ve kültürel gelişimine önem verip, yaşlı, hasta engelli ve ihtiyaçlılarımızı gözetmeniz, şu ana kadar göstermelik ve laf olsun diye hazırlanmış ve uygulanmamış olan, kalkınma ve stratejik eylem plan ve raporlarını rafa kaldırıp yenilerini hazırlayarak, uygulanmasına azami gayret göstermeniz olacaktır. Gençlerin yeteneklerini göstermeleri için katkı sağlayacak, buna yönelik etkinlikler modern, teknolojik donanıma sahip, genç odaklı, bilgi, beceri ve yaklaşımlar konusunda olanaklar sunacağınıza. Bunların yanında  sağlığa, eğitime, kültüre, güvenliğe, spora kısacası  görev alanınızda bulunan bütün hizmetlere yönelik olarak  elinizden gelenin fazlasını yapacağınıza olan inancım tamdır.

 Yanında çalıştığım bir devlet büyüğü abim, devlet dedikodu yapmaz hataları eşiştirmez hatalarından ders çıkarır derdi. Bu mantıkla şu ana kadar şunu dedikte bu oldu, dinlemediler de fiyaskolar yaşandı, uyardıkta haklı çıktık gibi konulara girmeyeceğim. Olan oldu ve bitti. Ak parti il başkanının ifadesidir. ‘ Erzincan Ak Parti İktidarında çağın gerisinde kalmış yeterince hizmet alamamış ve proje üretememiştir. ‘ Hatanın neresinden dönsek kardır diyerek idareciliğinizde kolları sıvama vaktidir.

 Devlet idaresi sorumlulukların en meşakkatlisidir, devlet çiçeğe, böceğe, resepsiyonlara, kabul törenlerine, kesilen işyeri kurdelelerine değil, göstergelere, ortaya çıkan işin zaman, tasarruf ve gerekliliğine bakar, umarım yaşamakta olduğumuz bu şehirde gerçek manada izler bırakacak icraatlara imza atarsınız, bu yolda size sonsuz başarı ve muvaffakiyetler diliyor, saygılar sunuyorum.

Oğuz YETKİN 
1 VATANDAŞ
14.06.2016