Ne güzelde dizelemişler, ‘’Yollar seni gide gide yoruldum. Ayağıma diken battı gül sandım.’’ sanki Erzincan’ın yolları için bu türküyü söylemişler. Ayağımıza diken de batsa taşta da batsa bu şehrin ayrı periyodu var, sevimli bir şehir. Boşuna dememişler gelen ağlar giden ağlar. Ama yıllar var ki, özlemişim yamalıksız, kasissiz asfalt yolları.

Şehir yolları şimdilerde köy ve kasaba yollarını aratır oldu, bu kadar çok yol hasarları yok. Neredeyse her adım başında bir yamalık çıkar karşınıza. Senelerdir süren, bir türlü tükenmeyen alt yapı çalışmalarından ve yol tamiratlarından usandık artık, insanlarımıza gına geldi. İsterseniz sürücülere bir sormaya kalkınız, bin ah işitirsiniz.

Ne zaman, ne zaman? Sabırla bekliyoruz ama artık sabrımızda tükendi. Erzincan’ın yollarında, ömrümüz geçti tozlarında. Bir tarafta bozuk yollar bir tarafta bozulmuş kaldırımlar ve bordür taşları. İnşallah bu sökümler bir son olur.

Yıllarca kalitesiz asfaltlar veya yeni projelerle sonradan yeniden sökülen, yeniden yapılan veya yamanan yollar. Bir yıl içme suyu için, bir yıl elektrik, bir yıl Türk. Sat. kazıları için, halden hale giren ve yılların yorgunluğu üzerine çöken yollar. Neden köklü çapraz ve seri bir organize yok. Acaba diyorum bir proje yapılırken gelecek düşünülmeden mi, yoksa çok mu acele edip ziyanlı çıkıyoruz. Her emeğin, her taşın maliyeti kendi ceplerinden çıksaydı acaba bu kadar çok israflar, yapbozlar meydana çıkarmıydı?

Sayın Belediye Başkanımız da bizler gibi bu olumsuzluklardan çok usanmış ve huzursuz olmuş olacak ki, göreve başlar başlamaz, ilk önce usanç veren yollardan işe başladı. Hemen hemen bütün şehrin sokakları hasarlı, bir an önce asfaltlanmayı bekliyor. Hani diyorum bir mahalle veya bir sokak tamamen bittikten sonra diğer kısımlara başlanılsaydı sürücüler ve yayalar bu kadar çok sıkıntı çekmezdi. Ama bu günlerde yeni asfalt yolları gördükçe içimiz açılıyor.

Yollardan bahsetmişken, trafikte akışkanlığı sağlamak ve şehir trafiğine mani olamamak için ana yol güzergâhı çevre yoluna alındı.  Gel gör ki, yeni yapılan otobüs terminali kavşağı önündeki uluslar arası yol güzergâhındaki kısa yollarımız uzun ve dolambaçlı oldu. Şimdilerde yanlış olduğu ve kazalara mahal olduğu için üst geçit yapmaları yeni akıllarına geldi.

Ülkeler arasındaki bu transit yolun, geldiğimiz 21. asırda bu günlere sarkmamalıydı ve daha güzide daha akıcı olması gerekirdi. Her ne kadar geç kalınsa da böyle bir üst geçidin yapılması ileriye yönelik kalıcı bir eser olacaktır, şehrimizin girişine bir estetik kazandıracaktır. Bizler bu günkü sıkıntılarına razıyız, yeter ki, geleceği kalıcı ve güzel eserler bırakalım, bizden sonrakiler sıkıntı çekmesinler.