Bilinmeyen, daha önce hiç görülmeyen yurt dışı tatilleri, kişileri hem heyecanlandırıyor hem de kişilerin endişe duymasına neden oluyor. Seyahat edilen ülkenin dili, dini, gündelik yaşamı, para birimi ve eğlence anlayışı farklı olabiliyor.

Yurt dışı tatili yapan gezginler ise bölgeyi daha bilinçli keşfetmek bunu yaparken de güvende olmak istiyor. Bu noktada telefona indirilen birtakım aplikasyonlar, seyahati daha kaliteli bir hale getiriyor.

 İşte yurt dışındayken güvende hissetmenizi sağlayacak uygulamalar...

1 - Google Maps-Offline

Gideceğiniz yerleri seyahate çıkmadan önce harita üzerinden işaretliyorsunuz, işaretledikten sonra GPS’inizi açıyorsunuz ve Google Maps sizi gideceğiniz yere kadar götürüyor.

2 - Skyscanner

Uygulama hem otelinizi hem uçak biletinizi hem de araç kiralama gibi bazı ek yolculuk ihtiyaçlarınızı en uygun fiyatlar üzerinden karşılayabilmenizi mümkün kılıyor. 

3 - Trip Advisor

Oteller, restoranlar hakkında bilmek istediğiniz her şey uygulamanın içinde mevcut. Kim nerde neyi yemiş, neyi beğenmiş, neyden şikayet etmiş görebilirsinz.

4 -  Booking

Bütçenize uygun otel, motel, pansiyon, apart gibi yerlere rahatça rezervasyon yaptırmak için bir konaklama uygulaması edinmeniz gerekir.

5 - XE Currency

Alışveriş sırasında ya da havaalanında paranızı değiştirirken XE Currency en gerçek zamanlı değişimi göstererek hesaplamalarınızı yapıyor.

ŞOK'ta satışa sunulan Hoover Kurutma Makinesi Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları ŞOK'ta satışa sunulan Hoover Kurutma Makinesi Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları

6 - Find My Iphone

 Seyahat ederken telefonun çalınması veya herhangi bir yerde unutulması durumunda başka bir iPhone’dan telefonunuzun konumunu görebilir hatta uzaktan kitleyebilirsiniz.

7-  Piri Guide

Bu aplikasyon yurt dışındaki pek çok yeri sesli rehberle gezmenizi sağlayor.

Editör: Sena ERDOĞAN