Gürcistan'ın Ahıska Bölge Valisi Zaal Gelashvili, beraberindeki heyetle birlikte Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Valilik binası önünde resmi törenle karşılanan Gelashvili, sıcak karşılama için teşekkür ederek, iki bölge arasındaki dostane ilişkileri güçlendirmek amacıyla burada olduklarını belirtti.

Vali Hayrettin Çiçek, konuk valiyi makamında ağırladıktan sonra yaptığı açıklamada, Ahıska’nın hem Ardahan’a komşu olması hem de Ahıska Türklerinin yaşadığı bir bölge olması açısından özel bir anlam taşıdığını vurguladı. Gürcistan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin, bölgesel düzeyde de artarak devam ettiğini söyleyen Çiçek, ziyaretin bu bağları daha da kuvvetlendireceğini belirtti.

“Gürcistan’a açılan üç sınır kapısının ikisi Ardahan ilimizde yer alıyor. Bu coğrafi yakınlık, bölgesel ticaretin ve turizmin gelişmesi açısından büyük fırsatlar barındırıyor. Bugünkü ziyaretin de bu alanlarda yeni işbirliklerine kapı aralayacağına inanıyoruz,” dedi.

“İşbirliği İçin Hazırız”

Ahıska Bölge Valisi Zaal Gelashvili ise Ardahan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki bölgenin geçmişten gelen güçlü ilişkilerini daha da ileri taşımaya kararlı olduklarını ifade etti.

“Bizler iki komşu bölgenin temsilcileri olarak ekonomik ve turizm alanlarında işbirliği yapmaya hazırız. Benden önce kurulan güzel ilişkileri, görev sürem boyunca daha da ileriye taşımak istiyorum,” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Ardahan İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Albay Sadık Gülecen ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci de hazır bulundu.

Toplantının ilk kısmı basına açık olarak gerçekleşirken, ziyaretin geri kalan bölümü basına kapalı şekilde devam etti. Görüşmelerde, karşılıklı işbirliği projeleri, kültürel etkinlikler ve sınır ticaretine dair konuların ele alındığı öğrenildi.

Kaynak: AA