Van Gölü’nün gözde turistik noktalarından Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte baharın en güzel tonlarına büründü. Van Valiliği öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Badem Çiçeği Festivali, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen festival, ikinci gününde renkli görüntülere sahne oldu.

Edremit ve Gevaş ilçelerinden teknelerle Akdamar Adası'na gelen ziyaretçiler, adanın çiçeklerle bezenmiş doğasında yürüyüşler yaptı. Maviyle yeşilin buluştuğu eşsiz manzarada yüzlerce fotoğraf tutkunu, "foto safari" etkinliği kapsamında hem doğayı hem de adanın tarihi yapılarını fotoğraflama fırsatı buldu.

Ziyaretçiler Doğaya Hayran Kaldı

Batman'dan gelen Nazlı Yıldız, ilk kez Akdamar Adası’nı görmenin heyecanını yaşadığını belirterek, “Burası gerçekten büyüleyici. Doğası, havası, tarihi dokusu muhteşem. Sabah erken saatlerde geldik, gün boyu huzurlu ve keyifli zaman geçiriyoruz. Herkese tavsiye ederim,” dedi.

Ordu’dan Van’a gelen Mustafa Ürel ise festival sayesinde bölgenin güzelliklerini keşfetme imkânı bulduğunu belirterek, “Van’da çok güzel yerler gördük. Akdamar Adası gerçekten görülmeye değer bir yer. Festivalde çok güzel anılar biriktiriyoruz,” şeklinde konuştu.

Güvenlik Önlemleri Üst Seviyede

Festival boyunca ziyaretçilerin güvenliği için Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş çaplı önlemler aldı. Gerek denizde gerekse adada güvenli bir etkinlik ortamı sağlandı.

Akdamar Adası’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin ön plana çıktığı festival, hem bölge turizmine katkı sunuyor hem de baharın gelişini coşkuyla kutluyor. Festivalin önümüzdeki günlerde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA