Erzincan’da bir aracın lastiği seyir halinde iken yola fırladı. Yolda başka bir aracın olmaması olası bir kazanın meydana gelmesini engelledi.  Aracın sağ arka jant göbeğinin jant çemberinden ayrılması ile sürücünün direksiyon hakimiyetini sağlamakta zorlandığı kaza ucuz atlatıldı.  Aracın lastik jantının kopması ile meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı olmazken araçta maddi hasar oluştu.

Sosyal koruma harcamaları artıyor Sosyal koruma harcamaları artıyor

Araç uzmanı Murat Bingöl, aracın jantının kopmasının dikkatsizlikten meydana geldiğini aktardı. Bingöl, yola çıkmadan veya aracın periyodik bakımının yapılmadan yola çıkılması durumunda bu tür vakalarla karşılaşılabileceğini aktardı. Bingöl, bu tür araçlarda yolda bulunan taşların tekerleğe baskı oluşturabildiğini veya yükün fazla olması da yine tekerleğe baskı yaparak bu tür olayların meydana gelebileceğini söyledi. 

Murat Bingöl son olarak, araç bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini, en ufak bir ihmalin insanların canına mal olabileceğini hatırlatarak sürücülerin bu konuda hassas olmasını istedi.

Haber Merkezi

Editör: Saliha Kara