Erzincan'da Noterliklerde Yeni Dönem: Hafta Sonu Nöbetleri Geliyor!
Erzincan'da yaşayan vatandaşlar için noterlik işlemleri artık daha erişilebilir olacak. Adalet Bakanlığı, noterlerin hafta sonu ve tatil günlerinde çalışma esaslarını yeniden düzenleyen bir yönetmelik yayımladı. Bu yeni dönemle birlikte, Erzincan Noterleri de cumartesi ve pazar günleri nöbet tutma zorunluluğu ile karşılaşacak.
Erzincan İçin Nöbetçi Noter Sayısı Belli Oldu
Yeni yönetmelik, Erzincan gibi il merkezlerindeki nöbetçi noter sayısını da netleştirdi. İldeki noter sayısına göre nöbetçi noterlik sayısı belirlenecek. En az 3, en fazla 20 noterin bulunduğu illerde en az 1 noterlik, nöbet hizmeti verecek. Buna göre her hafta sonu bir noterlik nöbetçi olacak. İlçelerdeki durum ise, noter odası ve Türkiye Noterler Birliği'nin görüşü alındıktan sonra Adalet Bakanlığı tarafından karara bağlanacak.
Nöbet Listeleri İnternetten Takip Edilebilecek
Erzincanlılar, hangi noterin ne zaman nöbetçi olduğunu kolayca öğrenebilecek. Nöbet listeleri, Noter Odaları tarafından hazırlanacak ve Türkiye Noterler Birliği'nin onayı sonrası internet sitesinde yayımlanacak. Bu sayede, vatandaşlar işlerini halletmek için gitmeden önce kolayca bilgi edinebilecekler. Belirlenen nöbet günlerinde görev yapmak tüm noterler için zorunlu olacak.
Çalışma Saatleri ve Acil Durumlar
Nöbetçi noterlikler, cumartesi ve pazar günleri 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecek. Öğle tatili ise 12:30-13:30 arasında olacak ve bu saatlerde işlem kabul edilmeyecek.
Önemli Not: Resmi tatil günlerinde nöbetçi noterlik hizmeti verilmeyecek. Ancak bu günlerde dahi, vasiyetname düzenleme/onaylama ve gecikmesinde zarar doğurabilecek acil işlemler noterler tarafından yapılabilecek. Böyle durumlarda, işlemin aciliyet nedeni evraka kaydedilip, bir sonraki ilk iş gününün yevmiye numarasına işlenecek.
Bu yeni düzenleme ile Erzincanlı vatandaşlar, hafta sonları da noterlik işlemlerini halledebilecek ve acil durumlar için daha esnek bir hizmet ağına kavuşmuş olacak.





