Bakan Göktaş: "Erzincan'ın Sosyal Hizmet Altyapısını Daha da Güçlendireceğiz"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Erzincan'da düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde yürütülen sosyal hizmet çalışmalarını değerlendirdi ve Erzincan'a yönelik yeni yatırımların müjdesini verdi. Göktaş, son 24 yılda Erzincan'a 5,6 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını belirterek, sosyal hizmet ağının yeni projelerle daha da güçleneceğini söyledi.
Türkiye Yüzyılı Vurgusu
Konuşmasına Türkiye Yüzyılı vizyonuna değinerek başlayan Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatandaşların her kesimine ulaşan hizmet anlayışını kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti. Milletin desteğiyle yürütülen çalışmaların, sosyal devlet anlayışını güçlendirdiğini belirten Göktaş, teşkilatların katkısıyla hizmetlerin ülkenin dört bir yanında devam ettiğini dile getirdi.
Aile Merkezli Sosyal Politikalar
Aileyi merkeze alan sosyal politikaların önemine dikkat çeken Göktaş, kadınların eğitimden istihdama, üretimden karar alma mekanizmalarına kadar her alanda daha etkin rol almasını sağlayacak reformların sürdüğünü söyledi. Erzincan'ın kadın kooperatifleri konusunda örnek illerden biri haline geldiğini belirten Bakan Göktaş, kentte kadın girişimciliğini destekleyen çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.
Erzincan'a 5,6 Milyar Liralık Destek
Bakan Göktaş, son 24 yılda Erzincan'ın sosyal hizmet altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 5,6 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını açıkladı. Kentte bugün itibarıyla 18 farklı sosyal hizmet kuruluşunun vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Göktaş, 2023 yılından bu yana iki Aile Destek Merkezi ile iki kadın kooperatifinin hizmete açıldığını kaydetti.
Çocuklar ve Aileler İçin Destekler Sürüyor
Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında 2026 yılının ilk altı ayında Erzincan'da 618 çocuğun aile ortamında büyümesini desteklemek amacıyla 30,5 milyon liralık ödeme yapıldığını açıklayan Göktaş, evde bakım yardımı kapsamında ise 1.867 vatandaşa aylık 13 bin 878 lira destek sağlandığını belirtti. Bu kapsamda yılın ilk yarısında toplam 128,8 milyon liralık evde bakım desteğinin hak sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.
Aile Yılı Kapsamında Destekler Devam Ediyor
2025 Aile Yılı kapsamında aile yapısını güçlendirmeye yönelik projelerin Erzincan'da da sürdüğünü belirten Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu sayesinde çok sayıda gencin evlilik yolunda desteklendiğini söyledi. Doğum yardımları kapsamında ise Erzincan'da bugüne kadar 2 bin 724 anneye toplam 46,1 milyon liralık destek verildiğini açıkladı.
Erzincan'a Yeni Sosyal Hizmet Projeleri Geliyor
Konuşmasının sonunda yeni yatırımların müjdesini paylaşan Göktaş, Erzincan'da ihtisaslaşmış Çocuk Evleri Sitesi ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projelerinin hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı.
Bunun yanı sıra biri engelli bireyler, diğeri yaşlı vatandaşlar için hizmet verecek iki yeni Aktif Yaşam Merkezi'nin de Erzincan'a kazandırılacağını duyuran Göktaş, bu yatırımlarla şehrin sosyal hizmet kapasitesinin daha da artırılacağını söyledi.
Bakan Göktaş, Erzincan'ın huzuru ve refahı için sosyal hizmet yatırımlarının kesintisiz devam edeceğini belirterek, kentin her alanda daha güçlü bir sosyal hizmet altyapısına kavuşması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.





