Evinize bulaşık makinesi almayı planlıyorsanız bazı önemli ayrıntıları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bir bulaşık makinesi size nasıl avantaj sağlar bu detaylarla fikir edinebilirsiniz.

Erzincan'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 firari hükümlü yakalandı Erzincan'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 firari hükümlü yakalandı

Bulaşık makinesi alırken dikkat etmeniz gereken noktalar ;

Enerji sınıfı: Satın almak isteyeceğiniz makinenin etiketinde ilk gözünüze çarpacak şey enerji tasarrufu. Ne kadar çok enerji tasarrufu o kadar az fatura demek.
Yıllık su ve elektrik harcama oranı: KWH ve litre cinsinden hesaplanan bu harcamalar ne kadar düşükse bulaşık makineniz o kadar tasarruf eder.
Kurutma: Bulaşık makinelerindeki kurutma değeri tıpkı enerji sınıfı gibi adlandırılır ve A,B,C olarak sınıflanır. A sınıfı kurutmaya sahip bir makine, düşük enerji tüketimiyle kurutma yapabiliyordur; yani bu da daha az fatura demek.
Kapasite: Tek seferde kaç kişilik bir bulaşığı yıkayabildiğini gösteren bu ölçü sayesinde kendinize tam uygun olan bulaşık makinenizi seçebilirsiniz. Geniş aile mi? Çekirdek aile mi? sorusu size doğru yolu gösterecektir. 
Ses seviyesi: Mutfakta bir uçak motorunun çalışmasını istemezsiniz değil mi? Çalışma sesi ne kadar düşük olursa o kadar rahat edersiniz.

Editör: Merve Kiraz