Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde ayı ve yaban domuzları, çiftçilerin şekerpancarı ve ayçiçeği ektiği tarım arazilerinde zarara yol açtı. Üreticiler, artan yaban hayvanı hareketliliği nedeniyle ürünlerinde ciddi kayıplar yaşandığını belirterek yetkililerden destek istedi.
Çayırlı ilçesine bağlı Harmantepe köyünde tarlalarını sulamak amacıyla arazilerine giden çiftçiler, ekili alanlarda ayı ve yaban domuzlarına ait izlerle karşılaştı. Yapılan kontrollerde özellikle şekerpancarı ve ayçiçeği ekili tarlalarda çeşitli zararların meydana geldiği belirlendi.
Çiftçilerin aktardığı bilgilere göre ayılar, ayçiçeklerinin baş kısımlarını kopararak tüketirken, yaban domuzları ise şekerpancarı tarlalarında ürünlere zarar verdi.
Bölgede tarımsal üretim yapan çiftçilerden Kemal Arduç, bu yıl yaban hayvanlarının tarım arazilerine verdiği zararın önceki yıllara göre arttığını söyledi.
Harmantepe çevresinde yüzlerce dönüm şekerpancarı ve ayçiçeği ekili alan bulunduğunu ifade eden Arduç, yaşanan zarar nedeniyle üreticilerin önemli ölçüde ürün kaybıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.
Çiftçiler, emeklerinin ve ürünlerinin korunması için bölgede gerekli önlemlerin alınmasını ve yaşanan zararın giderilmesine yönelik yetkililerden destek sağlanmasını talep etti.



