Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 8. Dönem Toplantısı ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) programına katıldı. Toplantı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Erzurum Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

ÜNİDAP toplantısında, bölgesel kalkınmayı destekleyecek üniversite iş birlikleri, ortak projeler ve bölgesel gelişime katkı sağlayacak stratejiler masaya yatırıldı. Toplantıda, üniversitelerin sadece akademik bilgi üretmekle kalmayıp, ekonomik, toplumsal ve kültürel dönüşüme de katkı sağladığı vurgulandı.

Prof. Dr. Erol Özvar, “Üniversiteler halktan kopuk olmamalı, toplumun ihtiyaçlarını dikkate alarak bilgi ve tecrübelerini paylaşmalı, sahip oldukları tüm imkanları toplumun hizmetine sunmalıdır” dedi. Özvar ayrıca, araştırma altyapılarının üretici, girişimci ve sanayiciler tarafından kullanılmasının önemine dikkat çekti ve son 20 yılda yükseköğretimde yaşanan dönüşümleri anlattı.

ÜAK toplantısında ise yükseköğretimde kalite odaklı büyüme, istihdam uyumu, uygulamalı eğitim modelleri ve kontenjan politikaları gibi güncel konular ele alındı. Program, ETÜ birim ziyaretleri ile sona erdi.

Muhabir: Yasemin Dülgeroglu