Öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması, trafik kazalarına dikkat amacıyla trafik ve ilk yardım eğitimi verildi.

Bu kapsamda öğrencileri bilinçlendirme ve ilk yardımın önemi konusunda kazanımlarda bulunmak için Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır İlkokulunda gerçekleştirilen etkinliklere, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Demir, Şube Müdürü Hasan Güneş, Okul Müdürü Muammer Doğan, İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Ali Asker Özbey, Erzincan İSGB Koordinatörü Cemalettin Çiydem, öğrenciler ve veliler katıldı.  

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Demir, Erzincan İlkyardım Eğitim Merkezi'nin 2018 yılından beri öğretmen, öğrenci ve vatandaşların hizmetinde olduğunu bu süre zarfında eğitim camiasının tüm paydaşlarına Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitimleri verildiğini, Kızılay ile işbirliği protokolü yapıldığını, ilk yardım ve trafik konusunda farkındalık oluşturacak birçok çalışmaya imza atıldığını ifade etti.

Türkiye dünyanın vicdanıdır Türkiye dünyanın vicdanıdır

Etkinliğin devamında İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Ali Asker Özbey tarafından öğrenci ve velilere temel ilk yardım  ve helming manevrası gibi hayati öneme sahip bilgiler paylaşıldı. Program plaket takdiminin ardından sona erdi.
 

Editör: Merve Kiraz