KUDAKA'nın 157. Yönetim Kurulu Toplantısı, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan başkanlığında, Erzincan'da bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve diğer Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda, 2025 yılı için önemli bir finansal destek gündeme geldi. KUDAKA, 15 milyon TL bütçeli Fizibilite Desteği Programı ve 9 milyon TL bütçeli Teknik Destek Programı’nı ilan etmeye karar verdi. Bu projeler, bölgedeki kalkınmayı hızlandırmaya yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.
Ayrıca, Ergan Dağı'nda yapılması planlanan altyapı tesisi projesine dair bir diğer önemli gelişme de onaylandı. 111 milyon TL bütçeli bu projede, 33 milyon TL'lik kısmın KUDAKA tarafından finanse edilmesi kararlaştırıldı. Bu projeyle, Ergan Dağı’nın altyapısı güçlendirilerek, bölgedeki turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.
Toplantının sonunda, katılımcılar görüş ve temennilerini paylaşarak, bölgede sürdürülebilir kalkınma için birlikte çalışacaklarının altını çizdiler. KUDAKA'nın düzenlediği bu toplantı, bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayacak yeni adımların atılmasına vesile oldu.