Erzincan Tarım Kredi Kooperatifinde düzenlenen Tohum Dağıtım Programına, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özger, il protokolü ve çiftçiler katıldı.

Düzenlenen program da konuşan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, TAKEP kapsamında dağıtılan tohumların çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

İlimizin tarımsal kalkınmasına dair önemli bir projeyi hayata geçirmek için bir araya geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Vali Hamza Aydoğdu, “ TAKEP, yani Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi, hem toprağımızın kıymetini anlamamıza hem de onunla daha bilinçli bir şekilde bağ kurmamıza vesile olacak. 81 ilimizde uygulanacak bu projenin temel amacı, yıllardır uykusunda olan, ekilmeyi bekleyen topraklarımızı uyandırmak." dedi

Konuşmasının devamında, bu toprakların sessizce, bizlere daha ne kadar bereket sunabileceğini fısıldadığını belirten ValiAydoğdu, "Bu proje, 81 ilimizde uygulansa da Erzincan'ın benzersiz toprakları için özel bir anlam taşıyor. Çünkü Erzincan, tarih boyunca tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olmuş, bu topraklarda ekilen her tohum, bereketle sonuçlanmıştır. TAKEP ile birlikte, bu geleneği modern tarım yöntemleriyle birleştirerek Erzincan'ın tarımsal potansiyelini en üst seviyeye çıkaracağız.
Erzincan'ın gelişimine katkı sağlamak amacıyla, bu projenin yanı sıra, sulama sistemlerinden, toprak analizlerine, tarım eğitimlerinden, yenilenebilir enerji kaynaklarına kadar birçok alanda yatırımlar ve çalışmalarımız olacak." dedi.

Gerçeklestirilen proje ile, 14.000 dekar alanın ekileceğini belirten Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Bu proje ile Devletimiz, 6.000.000 TL değerindeki yatırımıyla, 349 ton güzlük buğdayı 1300 çiftçimize  % 50 hibeyle sunuyor. İnşallah bu proje, Erzincan'ın daima yeşeren umutlarına, yükselen değerlerine katkı sağlar. Unutmayalım ki toprağa atılan her tohum, yarının umudunu, geleceğin bereketini simgeler. Biz, bu berekette birlikte olacağız. Toprağın, suyun, havanın ve güneşin bir araya geldiği bu mümbit topraklarda, hep birlikte Erzincan'ın daha parlak bir geleceğe sahip olmasına katkıda bulunmak için çalışacağız." dedi.

Konuşmasının sonunda, Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’nin şehrimiz ve ülkemiz için  hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Aydoğdu, "Daha yeşil, daha bereketli bir Erzincan için emek veren, alın teri döken çiftçimize, köylümüze, her bir kardeşimize teşekkür ediyor, tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilerimize buğday tohumları dağıtıldı.

EBYÜ, 3. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine ev sahipliği yapacak EBYÜ, 3. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine ev sahipliği yapacak

Erzincan  çiftçisine 349 ton buğday tohumu dağıtıldı_1280x853

Editör: Saliha Kara