Erzincan’ın önemli manevi şahsiyetlerinden Terzibaba’yı anmak ve onun öğretilerini yaşatmak amacıyla Erzincan Valiliği’nin önerisiyle her yıl Ağustos ayının son haftası "Terzibaba Günü" olarak kutlanıyor. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek etkinlikler, 29 Ağustos Perşembe günü halkın yoğun katılımıyla Erzincan’da düzenlenecek.
Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “29 Ağustos’ta Erzincan’da gönüllerimizi bir araya getirecek müstesna bir buluşma var” ifadelerine yer verildi. Güne sabah namazıyla başlanacak, ardından katılımcılar Terzi Sofrası’nda bir araya gelerek aynı ekmeği bölüşecek. Böylece birlik ve kardeşlik duygularının altı çizilecek.
Program kapsamında, Terzibaba Külliyesi’nin resmi açılışı da gerçekleştirilecek. Bu anlamlı açılışla birlikte, kadim bir miras gelecek nesillere emanet edilmiş olacak. Etkinlikler çocuklar için düzenlenecek sünnet şöleniyle renklenecek; semazen gösterileri ve Serdar Tuncer’in şiir dinletisiyle ruhlara dokunacak.
Valilik, yaptığı çağrıda, “Terzibaba’nın öğretilerinden ilham alarak birlik ve muhabbeti yeniden hatırlamak için tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten memnuniyet duyacağız” sözleriyle tüm halkı davet etti.





