Tarımsal verimin arttırılması ve sürdürülebilir tarım için yürütülen arazi toplulaştırma çalışması Erzincan’da başlıyor. Çalışmalar kapsamında 120 bin hektarlık alanın toplulaştırılması planlanıyor. Yürütülecek olan arazi toplulaştırma çalışması için köy muhtarlarının katılımı ile bilgilendirme çalışması yapıldı.

            Erzincan’da yürütülecek olan arazi toplulaştırma çalışması hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, “Erzincan ilimizde başlatılması düşünülen arazi toplulaştırma çalışmalarının tanıtımı için istişare toplantısı düzenleniyor. Artan nüfus ve beslenme ihtiyacı tarım sektörünün daha fazla tarımsal ürün elde etme gereğini ortaya koymaktadır. Toprağın sınırlı bir kaynak olması sebebiyle aynı alanda daha fazla ürün elde etmek için bu tarz imkanların araştırılması gerekmektedir. Tarım arazilerindeki yapısal bozukluklar verimin düşmesine neden olmakta, verim arttırıcı tedbirlerin alınmasını öngörmektedir. Bu nedenle tarım arazilerinin ıslah edilmesi hususunu ön plana çıkarmaktadır. Bu yatırımlar ile tarımdan elde edilen gelirim yükseltilmesi, çiftçimizin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve yaşam refahının arttırılması hedeflenmektedir. Erzincanlı çiftçilerimizde bu imkanlara sahip olabilmesi için İl Müdürlüğümüzde yapılan çalışmalarla kasım ayında Bakanlığımıza arazi toplulaştırma çalışması teslim edilmiş olup, 2017 yılı programına alınmış bulunmaktadır. Bu kapsamda ilimizde 119 bin 619 hektar alanda toplulaştırma çalışması yapılacaktır. İlimizde tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunların çözümü ve tarım sektörünün gelişmesi için bizlere önderlik ederek büyük bir heyecan veren Valimize Erzincan adına şükranlarımızı sunuyorum. Bu çalışmanın ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

            Arazi toplulaştırmanın amacı ve neden böyle bir uygulamanın yapıldığı hususunda katılımcılara bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Murat Karaaslan, sunumunda arazi toplulaştırmanın ne olduğu, neden uygulandığı, yasal dayanakları, arazi toplulaştırılmanın genel faydaları ve ülkemizde ki arazi toplulaştırmalarında örnekler ve çalışmaların hedefleri hakkında bilgiler verdi.

            Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Belediye Başkan Vekili Halit Mutlu, Vali Yardımları Dede Musa Baştürk, Hatice Bayar Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, köy muhtarları ve davetliler katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi