Kulem Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına Abdurrahman Akdemir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ilimizde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programında İl Müftüsü Harun Özkan tarafından dua edildi. Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Abdurrahman Akdemir, Bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayında bir iftar programında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini belirterek; ziyaretlerinden dolayı İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’ya Erzincanlılar adına teşekkür etti.
Konuşmasında Türkiye’de son yıllarda her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştiğini belirten Abdurrahman Akdemir, Erzincan’ın yaşanan bu değişim ve dönüşümden fazlasıyla nasibini aldığını ve bundan Erzincanlıların son derece memnun olduğunu ifade etti.
Vatandaş memnuniyeti odaklı kamu hizmetlerinin ülkenin her köşesine ulaştırıldığını belirten Akdemir; “Erzincan nüfusunun %43’ünün kırsal alanda yaşadığından kentteki imkânları köylere de götürme politikasıyla hareket ediyoruz. Bugün köylerimizde %91 asfalt yol, %98 içme suyu şebekesine ve alt yapıya kavuştu. Ben bir yıldır Erzincan İlinde görevdeyim. Geçen bir yıl içerişinde Erzincan’ımızın 40 yıllık rüyası olan Turnaçayı Barajının temel atma törenini gerçekleştik. İnşallah bu baraj faaliyete geçtiğinde Mercan, Tercan, Çayırlı ve Erzincan topraklarının %98’i sulanabilir hale gelecek. Ayrıca Et ve Süt Kurumunun Türkiye’de ki ilk büyük yatırımını kanatlı hayvan kombine kesim tesisinin temelini attık ve önümüzdeki yıl faaliyete geçecek Yine Kızılay’ın Maden Suyu Tesisi günlük bir milyon şişe kapasite ile iki hafta önce faaliyete geçti. 2500 kişilik kapalı spor salonu ile müstakil atletizm sahası ihalesi yapıldı. Eğitimden sağlığa, OSB’den Üniversitesine kadar hemen hemen her alanında yatırımlar devam ediyor. Bu yatırım ve hizmetlerin Erzincan’ın her köşesine yayılmasını sağlayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Sayın Binali Yıldırıma ve İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’ya şükranlarımı arz ederim” dedi.
Abdurrahman Akdemir’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala konuşmasında Erzincanlıların Ramazan ayını tebrik ederek, birlik ve beraberlik duygusu ile paylaşma duygusunun arttığı Ramazan ayında iftar programında Erzincan’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Konuşmasında ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala; yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekerek, seçimlerin Erzincan ve Ülke için hayırlı bir sonuç getirmesini temenni ederek seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesini temenni etti.
Yapılan konuşmaların ardından ilimizde faaliyet yürüten siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’ya günün anısına plaket ve yöremize ait çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Doğu Gazetesi