Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; “3 Kasım 1914 – 18 Mart 1915 yılları arasında Çanakkale Boğazı’nda meydana gelen deniz savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanıdır.

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özeliği ile dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.

Çanakkale Zaferi hiç kuşkusuz sonuçları itibari ile tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en büyük kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya “Çanakkale geçilmez” dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk askeri, dün Çanakkale’de olduğu gibi bugünde Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır.

Cumhuriyetimizin temeli olan Çanakkale Zaferi, vatan uğruna canından, canlarından vazgeçmiş muhterem şehitlerimizin azmiyle gelecek nesillere armağan edilmiş sonucunda bize kalan şanlı al bayrağımız ve bu topraklarda her birimize emanet edilmiştir. Neticesinde hem ecdadımıza hem de geleceğimize borcumuz büyük bu kutsal emanetleri son nefesimizi verene kadar korumalı ve bizden sonraki nesillerimize daha güzel şartlar altında teslim etmeliyiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşları olmak üzere, vatanını uğruna şehitlik mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.”

Editör: Doğu Gazetesi