Erzincan belediyesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen programa Erzincan Belediye Başkan Danışmanı Seyfullah Kaban, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Öğretmenler Öğrenciler, Öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün Önem ve anlamını anlatan açıklamayı yapan Uğur temel Lisesi Edebiyat Öğretmeni Süleyman Akpınar; Çanakkale cephesinin Anadolu halkına verdiği azim umut ve kararlılık Kurtuluş savaşının meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğun da ne kadar kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir “Anıtcephe” dir.Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da ÇANAKKALE GEÇİLMEZ ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır dedi.

18 Mart Çanakkale sinevizyonu gösteri sonrası program da okul öğrencisi Umut Dal kendisinin yazdığı şiiri ilk kez RAP olarak seslendirdi.

Batuhan Derviş ve Selana Topcu'nun seslendirdiği Mehmetcik türküsü duygusal anlar yaşatırken, 18 Mart Çanakkale oratoryomu katılımcılar tarafından beğeni ile izlenirken uzun süre ayakta alkışlandı.

Program Okul öğrencilerinin seslendirdiği solo türküler ile sona erdi.

 

Editör: Doğu Gazetesi