Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Kadın Kolları tarafından 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara lokma dağıttı.

Gerçekleşen etkinlikle ilgili konuşan Kadın Kolları Başkanı Gülender Dağ; “Örgütümüzle beraber burada 16 Nisan’daki referandum için Hayır lokmalarımızı vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Biz Kadın Kolları Örgütü olarak 2 aydır bir fiil Erzincan’da caddelerimizde ve mahallelerimizde tek tek vatandaşlarımızın kapılarını çaldık. Bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyorum. İnşallah 16 Nisan’da Hayırlarımız bol olur. Buradaki Hayır lokmalarımızda Hayırlı olur inşallah. Referandumda ne çıkarsa çıksın hepimiz bu ülkenin insanıyız, bayrağımız bir, vatanımız birdir. İnşallah halkımızı arasında barış daim olur. İnsanlarımızı ayrıştırmak doğru değildir, birbirine kimli ayrımcılığı yapmadan ülkede barış içerisinde yaşayalım. Katılım gösteren tün vatandaşlarımıza teşekküre diyorum” dedi.

Ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır ise; “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği üzere 16 Nisan’da Türkiye2yi ilgilendiren büyük bir referandum var. Erzincan’da da il ve ilçe örgütlerimiz ile birlikte güzel bir çalışma içerisinde bulunduk. Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızla birlikte örgütsel olarak gezmediğimiz ve konuşmadığımız arkadaşlarımız kalmadı. Bizler Hayır’ın hayırlara vesile olacağını anlatmaya çalıştık. Bundan sonrası son karar yüce milletimizindir. İnşallah 16 Nisan günü güzel bir şekilde, tatlı bir şekilde, hayırlı bir şekilde geçer ve 17 Nisan gününde Türkiye’de yaşayan bütün insanların birlik ve beraberlikle mutluluk getirmesini diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Daha sonra konuşan İl Başkanı Ayhan Doğan ise; “Yaklaşık 2-3 aydır bu referandum kapsamında hem dışarıdan gelen Belediye Başkanlarımızla, hem Milletvekillerimizle, hem Genel Başkan Yardımcılarımızla Erzincan’da karış karış, ilçe ilçe, köy köy, belde belde gezerek vatandaşlarımıza referandumu anlattık. Burada da Kadın Kollarımızın düzenlemiş olduğu lokma dağıtımı programı var. Bizler tüm halkımıza bunu sunmak için buradayız. Türkiye’de ve Erzincan’da yaşayan halkımıza şunu söylemek gerekirse bu bir parti seçimi değildir, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir referandumdur. 16 Nisan’da insanlarımız buna çok dikkat etsinler. 18 maddenin ülkemize ve milletimize neler getireceğini, hangi maddenin ülkemize katkı sağlayacağını bilerek bu kapsamda biz birçok vatandaşımızla görüştük ve umarım ki insanlarımız doğru karar verirler. Türkiye’de hayırlı bir gelecek olacaktır. Onun için buradan Erzincan’da yaşayan tüm halkımızın Pazar günü doğru karar vereceklerine inanıyorum. Herkese hayırlı günler diliyorum” dedi.

Programda son olarak konuşan Erzincan 20. Dönem Milletvekili ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul ise; “Bilindiği üzere 16 Nisan’a 2 gün kaldı. 16 Nisan’da Türkiye’de bugüne kadar yapılan seçimlerden daha büyük bir önem arz eden referandum yapılacak. Çok partili yaşama geçişimizden bugüne kadar 67 yıl geçmiştir. 67 yıllık dönem içerisinde 26 kez seçim yapılmış, bir o kadar yerel seçim yapılmış, 8 kez de referandum yapılmış ama bu 2 gün sonra yapılacak olan referandum bugüne kadar yapılan seçimlerin hepsinden büyük bir önem arz ediyor. Çünkü bu seçim laik ve demokratik Cumhuriyete tamam mı devam mı seçimi olacak. Bu seçim Türkiye’de ya egemenliğin kayıtsız şartsız millette kalıp kalmayacağının seçimi olacaktır. Parlamentonun duvarında egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye yazılmaktadır. Bakacağız bu seçimde millet bu egemenlik hakkını tek bir adam devredecek mi yoksa egemenlik hakkını sonuna kadar kullanacak mı bunun seçimi 16 Nisan tarihinde olacaktır. Birkaç gündür Erzincan’da çalışıyorum ve bugüne kadar AK Partiye oy veren seçmenler bile büyük bir bölümü Tayyip Erdoğan ne istediyse verdik, her seçimde oyumuzu verdik. Milletvekili seçiminde, genel seçimde, 2010 referandumunda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne istediyse verdik ve 15 yıldan beri de Tayyip Bey bu ülkeyi tek başına yönetiyor. Bugüne kadar ne istedi de neyi yapamadı, çünkü yapmadığı bir şey kalmadı. Bir günde bile Başbakanı görevden alıp yerine Başbakan atadı. Daha bundan başka hangi yetkiyle neyi yapacak doğrusu biz bunu kabullenemiyoruz. AK Parti seçmeni bile bu referandumda Hayır oyu vereceğini söylemektedir. Umuyor ve diliyorum ki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde açık ara farkla Erzincan’da da Hayır çıkacaktır” dedi.

 

Gerçekleşen lokum dağıtımı etkinliğine Erzincan 20. Dönem Milletvekili ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul, Cumhuryet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, Kadın Kolları Başkanı Gülender Dağ, Gençlik Kolları Başkanı Elif İnci Utlu, partililer vatandaşlar katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi