Erzincan Milletvekilleri konuya ilişkin olarak açıklamalarında: “Erzincan Valiliğimiz himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce, Binali Yıldırım Üniversitesinin destekleriyle hazırlanan çalışmalar neticesinde coğrafi işaret başvurusu yapılan “Erzincan Kesme Kadayıfı” Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak, tescillenmiştir.

Erzincan’ımız mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan ve patent başvuru süreci tamamlanarak, beşinci coğrafi işaret alan tescil edilen Erzincan Kesme Kadayıfının ekonomiye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Bugüne kadar Tulum Peyniri, Bakır, Cimin Üzümü, Refahiye Balı ve Erzincan Kesme Kadayıfı şehrimize özgü ürünler olarak coğrafi işaret alınarak tescil edilmiş oldu. Erzincan’ımıza ve bize özgü değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hep birlikte kalkınan gelişen bir Erzincan için gece gündüz inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz.  Bu çalışmalarda emeği geçen başta Erzincan Valimiz Mehmet Makas olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Arda Heb’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi