Başbakanlıkça 2012 yılında yayınlanan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında 2013 ve 2014 yılları Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Yılı ilan edilmiştir. Trafik kazalarında yaşanan can kaybı ve yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına "Emniyet Kemeri Kullanımı Duyarlılık Semineri" devam ediyor.   Bu eğitimler kapsamında 18-19 Şubat 2014 tarihlerinde saat 10.30 ile 11.45 arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro salonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Orman İşletme Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Defterdarlık, Tapu Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelinden oluşan 447 kişiye İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin AKBAŞ'ın katılımıyla Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat GÜNAY tarafından trafik kuralları ile ilgili seminer verilmiştir.
            Erzincan’da 2014 yılı itibariyle başlayan ve 6 yıl boyunca sürdürülmesi düşünülen "Emniyet Kemeri ve Hız Projesi" kapsamında özellikle şehir içinde emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaşması hedeflenmektedir.
Bu nedenle temelde emniyet kemeri kullanımının önemi ve dikkat edilmesi gereken hız sınırlarına riayet etme, kask kullanma bilincinin yerleştirilmesi ve araç kullanırken cep telefonu kullanmanın yaratacağı tehlikeleri konu alan seminer katılımcıların katkıları ile sona erdi.
Editör: Doğu Gazetesi