Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan Kültür ve Sanat Günleri'nin açılış galasına katıldılar.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü münasebetiyle tertiplenen Erzincan Kültür ve Sanat Günleri'nin Açılış Galasına Katıldılar.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü münasebetiyle tertiplenen Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında 26 - 31 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşen “Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu"nda dereceye giren fotoğrafların sergilendiği fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Mehmet Makas daha sonra kutlamalar kapsamında Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen tiyatro oyununu izledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Salonu’nda düzenlenen açılış galasına; Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas'ın yanı sıra Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Vali Yardımcıları Hüseyin Remzi Konak, Mehmet Deniz Arabacı ve Yunus Emre Temel, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Kaymakam Adayları Erdem Yenisoy, Yunus Emre Polat ve Ayşegül Yıldırım, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Gala açılışında konuşan Vali Mehmet Makas, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle tertiplenen programlar hakkında bilgi vererek, bu kapsamda düzenlenen “Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu"nda yüzlerce fotoğraf sanatçısının Erzincan’ın doğal güzelliklerinin ve kültürünün tanıtımında büyük emeklerinin olduğunun altını çizerek, emeği geçen organizasyon komitesi ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti. 7-13 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen Erzincan Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında herhangi bir kamu kaynağının harcanmadığını belirten Mehmet Makas, "bizlere bu toprakları vatan kılan şanlı ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gala açılışının kurdele kesimi yapılarak, Erzincan'da Kış Fotoğraf Maratonunda dereceye giren fotoğrafların sergilendiği sergi gezildi.

Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, daha sonra Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Eskicinin Tazesi” isimli tiyatro oyununu izledi. Usta tiyatrocular tarafından sergilenin oyun, seyirciler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Tiyatro oyunu sonunda Vali Makas, oyunculara ve yöneticilere teşekkür etti. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Editör: Doğu Gazetesi